Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Αστρολογία και Human Design System - Ανακαλύψεις της Επιστήμης (;)


H Εβίτα Ζαχαριάδου, εκλεκτή συνάδελφος από το χώρο της αστρολογίας ασχολείται ενεργά τον τελευταίο χρόνο με ένα σύστημα βιωματικό που ονομάζεται Human Design. To σύστημα αυτό χρησιμοποιεί αστρολογικές γνώσεις καθώς και στοιχεία της Καμπάλλα, των Τσάκρας και της Δυτικής Επιστήμης για να δημιουργήσει ένα ενεργειακό μοντέλο προσέγγισης του ανθρώπου, το οποίο αναδεικνύει πόσο ελεύθερα ρέει η συμπαντική ενέργεια μέσα του ή πόσο μπλοκαρισμένος είναι. Το μοντέλο αυτό έχει επίσης και μία δική του τυπολογία χαρακτήρων που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Στην ενασχόληση της με το αντικείμενο έχει μεταφέρει και μεταφράσει αρκετά άρθρα από ιστοσελίδες του Εξωτερικού σχετικά με το θέμα και στην προσπάθεια της να διαδώσει αυτό το σύστημα. Το άρθρο στο οποίο θα σας παραπέμψουμε έχει επίσης και την ιδιαιτερότητα ότι δίνει μία - λογικοφανή τουλάχιστον - εξήγηση της αστρολογικής επίδρασης πάνω στους ανθρώπους. Μπλέκει έτσι ξανά στο αρχαίο πρόβλημα του κατά πόσον η αστρολογία οφείλεται σε φυσική ή μεταφυσική επίδραση. Οι προβληματισμοί αρκετοί αλλά και το άρθρο κατατοπιστικότατο. Απολαύστε την ανάγνωση πάντα καθ' ολοκληρίαν όπως απαιτεί ο συγγραφέας...

"Η υποατομική φυσική, παρέχει την επιστημονική εξήγηση της λειτουργίας του HDS
και της Αστρολογίας. Ο μηχανισμός που αποτελεί τη βάση και για την Αστρολογία και για το HDS, εξηγεί το πώς ο Ήλιος, η Σελήνη και οι πλανήτες, επηρεάζουν τη ζωή μας. Εάν έχετε ποτέ ρωτήσει, “πώς λειτουργεί η Αστρολογία?” Το HDS, μπορεί να το εξηγήσει.

Νετρίνο και Υπερχορδές
Ο φυσικός παράγοντας που παρέχει τα μέσα των χαρακτηριστικών που περιγράφονται από το HDS, είναι ένα υπο-ατομικό στοιχείο που ονομάζεται νετρίνο. Το νετρίνο είχε προβλεφθεί το 1930 σε επίπεδο καθαρά θεωρητικό. Παρ’ όλο που η ύπαρξή του είχε αποδειχθεί το 1953, οι επιστήμονες νόμιζαν ότι δεν έχει μάζα. Το 1987, όταν προέκυψε η ύπαρξη του HDS , δήλωσε ότι τα νετρίνο μετέδωσαν αλλαγές στο DNA μας, αλλά δεν ήταν παρά 10 χρόνια αργότερα που οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι το νετρίνο, πραγματικά διαθέτει μια πολύ μικρή μάζα. Η ανακάλυψη ότι το νετρίνο έχει μάζα είναι σημαντικό, γιατί προσδίδει διαπιστευτήρια στον ισχυρισμό του HDS, ότι τα νετρίνο αλληλεπιδρούν με το DNA μας.
Σύμφωνα με την θεωρία των υπερχορδών, τα νετρίνο (και όλα τα άλλα υποατομικά σωματίδια) είναι τα ίδια συντεθειμένα από δονούμενες χορδές. Αυτές οι χορδές είναι αφάνταστα μικρές και με την διαφορετική τους δόνηση, παράγουν όλα τα σωματίδια και την ενέργεια που απαρτίζουν το σύμπαν. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι η υποατομική φυσική είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα, αλλά ό,τι χρειάζεται να καταλάβουμε εν προκειμένω, είναι ότι τα νετρίνο έχουν μάζα. Με άλλα λόγια, παρ’ ότι είναι απίστευτα μικρά δεν είναι αβαρή και αλληλεπιδρούν με άλλα αντικείμενα στον τρισδιάστατο κόσμο μας.
Το σύμπαν είναι γεμάτο από δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων νετρίνο που ταξιδεύουν στο διάστημα, σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός. Είναι τόσο μικρά, που διαπερνούν πλανήτες και ανθρώπους με ευκολία. Δεν υπάρχει καλυπτική ασπίδα για τα νετρίνο. Διαπερνούν τα πάντα. Μια πηγή νετρίνο, είναι τα αστέρια. Από την ισχύ της αντίδρασης της σφοδρής πυρηνικής σύντηξης που παράγεται στα άστρα, δημιουργούνται όλων των ειδών τα υποατομικά σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων και των νετρίνο. Αυτά τα νετρίνο ξεπηδάνε προς πάσα κατεύθυνση των ορίων του σύμπαντος.
Διαρκώς βομβαρδιζόμαστε από αυτά τα νετρίνο. Για να πάρουμε μια ιδέα του πόσα νετρίνο μας διαπερνούν κάθε δευτερόλεπτο, φανταστείτε ότι ένα νετρίνο είναι ένα μόριο νερού. Τώρα φανταστείτε ότι στέκεστε κάτω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα. Ο κατακλυσμός από νετρίνο είναι τεράστιος. Αντίθετα από το να στέκεστε κάτω από ένα καταρράκτη, ο κατακλυσμός των νετρίνο, έρχεται από όλες τις κατευθύνσεις κι είμαστε εμποτισμένοι από την ροή τους.
Σύμφωνα με το HDS, αυτά τα νετρίνο, διαθέτουν ιδιότητες και χαρακτηριστικά. Αυτές οι ιδιότητες μπορεί να προκλήθηκαν από τις δονούμενες υπερχορδές που συνθέτουν τα νετρίνο και μπορεί να διαμορφώθηκαν από τα άστρα που τα δημιούργησαν. Όταν τα νετρίνο διαπερνούν ένα αντικείμενο, οι ιδιότητές τους τροποποιούνται και τα αντικείμενα που διαπερνούν, αλλάζουν επίσης και αυτά. Μεγάλα αντικείμενα, όπως οι πλανήτες, έχουν σημαντική επίδραση στις ιδιότητες των νετρίνο που τα διαπερνούν.

Πλανητικές Επιδράσεις στα Νετρίνο
Μερικά από τα νετρίνο που φτάνουν στην Γη, έχουν περάσει διαμέσω της Σελήνης, ή κάποιου από τους πλανήτες, λαμβάνοντας χαρακτηριστικά μοναδικά αυτών των ουράνιων σωμάτων. Καθώς αυτά τα νετρίνο διαπερνούν τα σώματά μας, μεταδίδουν χαρακτηριστικά σε μας. Γι αυτό και οι θέσεις του Ήλιου της Σελήνης και των πλανητών είναι σημαντικές την ώρα της γέννησής μας.
Αυτή η εξήγηση του μηχανισμού του οποίου υπόκειται το HDS, εξηγεί και την Αστρολογία. Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι πολύ σημαντικά στην Αστρολογία. Ο Ήλιος είναι πολύ μεγάλος και είναι πηγή νετρίνο. Η Σελήνη είναι πολύ κοντά στην Γη και ένα σημαντικό ποσοστό νετρίνο που φτάνουν στην Γη, έχουν περάσει από την Σελήνη. Όσο μακρύτερα και μικρότεροι είναι οι πλανήτες, τόσο μικρότερος και ο αριθμός νετρίνο που θα φτάνουν στην Γη διαμέσω αυτών.
Ο Ήλιος, η Σελήνη και οι πλανήτες μας επηρεάζουν διαμέσω της ροής των νετρίνο που μας διαπερνούν ερχόμενα μέσω αυτών. Στο HDS, η Γη είναι επίσης πολύ σημαντική, διότι ένα μεγάλο ποσοστό νετρίνο που μας διαπερνά, έχει περάσει διαμέσω της Γης. Τα νετρίνο έρχονται από πάσα κατεύθυνση, όχι μόνο από τον ουρανό.
Καθ’ όλη την ιστορία, πράγματα που κάποτε θεωρούνταν μαγικά, έχουν γίνει επιστήμη αφού ανακαλύφθηκε ο μηχανισμός στον οποίο υπόκειται ένα φαινόμενο. Πράγματα που κάποτε θεωρούνταν δεισιδαιμονίες, έχουν γίνει επιστήμη, καθώς η ανθρώπινη γνώση επεκτείνεται. Στο παρελθόν, απαιτούνταν μεταφυσικές συλλήψεις για να εξηγηθούν πράγματα που φαίνονταν υπεράνω της εμβέλειας της ανθρώπινης κατανόησης, αλλά καθώς η ανθρώπινη κατανόηση αναπτύσσεται, η μεταφυσική γίνεται φυσική.

Αυτό το άρθρο, μπορεί να διανεμηθεί ελεύθερα, αλλά μόνον καθ’ ολοκληρίαν. Είναι δημοσιευμένο από Human Design Northest at http://www.HumanDesignNW.com και μεταφρασμένο στα ελληνικά από την Εβίτα Ζαχαριάδου. "

4 σχόλια:

vossinakis είπε...

δηλαδή τι χαρακτηριστικά (π.χ. της Σελήνης) μεταφέρει ενα νετρίνο σε εμάς? Ρε παιδιά, τι επιστημονικοφανείς μπούρδες είναι αυτές που γράφετε??? Έλεος

Vassilis Papadolias είπε...

Τι να κάνουμε αγαπητέ... Κάτι πρέπει να γράψουμε κι εμείς -:) Πάντως όπως βλέπεις όλες οι απόψεις είναι δεκτές...

Ανώνυμος είπε...

Aρχικά να σ΄ευχαριστήσω Βασίλη που φιλοξένησες την μετάφρασή μου φανερώνοντας γι άλλη μια φορά, την ευρύτητα του ερευνητικού και μεταδοτικού σου πνεύματος. Κατόπιν θα ήθελα να θέσω κάποιες επιπρόσθετες λεπτομέρειες που αφορούν αυτό το σύστημα, το οποίο μελετώ. Αναφέρθηκες στην δημιουργία ενός ενεργειακού μοντέλου, προσέγγισης του ανθρώπου και το οποίο αναδεικνύει, πόσο ελεύθερα ρέει η ενέργεια, ή πόσο μπλοκαρισμένη είναι. Δεν μου επιτρέπεται να κάνω κατάχρηση αυτού του βήματος ώστε να μεταβιβάσω όλη την εννοιολογία του συστήματος, θα εστιάσω όμως στην συγκεκριμένη αναφορά, λίγο πιο διευκρινιστικά. Και πιο συγκεκριμένα, το ενεργειακό μας μοντέλο, είναι η σύνθεση του "επιβάτη" και του "οχήματος" τα οποία συνυπάρχουν εξ' αιτίας μιας δύναμης που τα έλκει και τα διατηρεί ενωμένα στην πλάνη της χωριστικότητάς μας. Αυτό ονομάζεται μαγνητικό μονόπολο (μόνο έλκει) και είναι και αυτό, που μας κρατάει στην πορεία μας μέσα στο Σύμπαν, στο μονοπάτι της "γεωμετρίας" μας, άρα και είναι ο "οδηγός του οχήματος"- εδώ θα επανέλθω, λόγω επικαιρότητας.- Όλο αυτό το τρίο(σε ένα), επιβάτης-όχημα-οδηγός, έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, την "Μηχανική" του δηλαδή, και αυτό είναι που πραγματεύεται το Σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδίου (και όχι μόνο ανθρώπινου, αλλά και άλλων σχεδίων, θηλαστικών, ερπετών, πτηνών,...) Η μεγαλύτερη προσφορά του συστήματος, είναι το κλειδί της σωστής μηχανικής λειτουργίας, κάτι που συνεπάγεται με "απόλυτα επίγειο" παράδεισο και είναι κάτι που δεν παρέχεται από κανέναν άλλο τομέα γνώσης. Και προχωρώ στα νετρίνο ή νετρίνα, ώστε να νοιώσω κι ελεήμων απέναντι στον αναγνώστη σου, εφ΄όσον εκλιπαρεί και φέρω ευθύνη για τα γραφόμενά μου, ακόμα κι αν δεν είναι δικά μου, αλλά η μετάφραση που θεώρησα πολύ ενδιαφέρουσα να καταγράψω. Δυστυχώς όμως δεν έχω αντιληφθεί το ερώτημα που προκύπτει, ώστε να τον ικανοποιήσω. Εάν φτάνει ένα νετρίνο από την Σελήνη σε μας? Εάν φέρει χαρακτηριστικά?
Νομίζω πως το κείμενο απαντάει σε τέτοια ερωτήματα και είναι άσκοπο να τα επαναλάβω κι εδώ. Όταν πρωτοξεκίνησε το HDS (για συντομία), το 1987, ανακοινώθηκε με βεβαιότητα από τον ιδρυτή του, ότι θα ζήσουμε δύο μεγάλες επιστημονικές ανακαλύψεις, για στοιχεία που ισχυρίζεται, αλλά και στηρίζεται το όλο σύστημα. Μάλιστα ότι από εκεί και μετά σημειοδοτείται ένα μεγαλύτερο άνοιγμα της συλλογικής συνείδησης. Η μια ανακάλυψη αφορά τα νετρίνα, όπως καταγράφεται στην μετάφραση που έκανα.Η άλλη είναι η επιστημονική απόδειξη της ύπαρξης μαγνητικού μονόπολου. Η πρώτη ανακάλυψη επαληθεύτηκε επιστημονικά, αν θυμάμαι καλά γύρω στο '98 τελικά(άν όχι συγχωρέστε με για την μνήμη μου) και η δεύτερη επαληθεύτηκε μόλις την προηγούμενη πανσέληνο στις 4 Σεπτεμβρίου, όπου ανακοινώθηκε δημοσίως από τους ίδιους τους επιστήμονες. Βασίλη υποθέτω θα έχεις δει και σχετική δημοσιοποίησή μου. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να συμμεριστώ την άποψη του αναγνώστη Vossinaki Andrea περί επιστημονικοφανών μπουρδών (και τιμή του που δεν την εκφράζει ανώνυμα), γιατί παρ' όλο που δεν είμαι αστροφυσικός, έχω ερευνήσει πάρα πολύ στο διαδύκτιο για να κάνω διασταυρώσεις και οι πληροφορίες είναι έγκυρες και διαθέσιμες.
Αντιθέτως, συμμερίστηκα βαθιά, την συγκίνηση που ήταν διάχυτη σε όλη την κοινωνία του HDS, την 5η Σεπτεμβρίου, όταν πληροφορήθηκα κι εγώ το γεγονος της επαλήθευσης. Νοιώθω μάλιστα υπερήφανη και ως Ελληνίδα, για το αξιοζήλευτο διεθνώς πείραμα "Νέστωρ", στην δική μας Πύλο, μετά από πολυετείς αγώνες του δικού μας Έλληνα επιστήμονα Λεωνίδα Ρεσβάνη (και κάποιων άλλων βέβαια που τόλμησαν να τον πιστέψουν, όταν οι πολλοί τον έλεγαν τρελλό), για την περαιτέρω μελέτη των νετρίνων.

Ζητώ συγνώμη αν τελικά καταχράστηκα τον χώρο, όφειλα όμως να τοποθετηθώ. Ευχαριστώ.

Εβίτα Ζαχαριάδου

Vassilis Papadolias είπε...

Καλή σου μέρα, Εβίτα κι ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Το HDS είναι ακόμα άγνωστο στην Ελλάδα, επομένως θέλει δουλειά ακόμη σε επίπεδο ενημέρωσης. Σε ό,τι αφορά την απορία του αναγνώστη νομίζω ότι ρωτά πώς μετρώνται οι ιδιότητες που δίνει κάθε πλανήτης στην ενέργεια που τον διαπερνά. Πώς ξέρεις ότι όταν περνά από τη Σελήνη επηρεάζει την ενέργεια με τον Α' τρόπο ενώ από ένα άλλο ουράνιο σώμα με το Β' Τρόπο. Είναι ερωτήματα εύλογα, αλλά όλα χρειάζονται κάποιο χρόνο. Ήδη για να φτάσουμε στα νετρίνα και στο μονόπολο κάναμε τόσα χρόνια. Δεν είναι εύκολο να αιτιολογηθούν όλα άμεσα τώρα. Μέχρι τότε λογικά θα υπάρχουν αμφισβητήσεις