Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η τραγική μοίρα του Ισημερινού

Ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα στην Πολιτική Αστρολογία είναι ο καθορισμός του ωροσκοπίου ενός κράτους. Ειδικά, αν θέλει να εξετάσει κανείς άμεσα γεγονότα όπως η τελευταία απόπειρα πραξικοπήματος στον Ισημερινό. Ο Ισημερινός (ή αλλιώς Equador) είναι ένα κρατίδιο στην Νότια Αμερική, για το οποίο δεν ξέρουμε και πολλά. Οι γενέθλιες ημ/νίες που κυκλοφορούν γι’ αυτό είναι αρκετές και επιβεβαιώνονται δύσκολα.

Σύμφωνα με το Astrotheme, ο Ισημερινός ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1534, στις 28 Αυγούστου. Σε άλλες ιστοσελίδες όμως η ημ/νία αυτή μετατίθεται στις 6 Δεκεμβρίου. Μπορούμε αλήθεια να χρησιμοποιήσουμε με εγκυρότητα μία τόσο παλιά ημ/νία; Σκέψεις γεννά το γεγονός ότι χάρτες ανάλογοι κυκλοφορούν και για τη Βραζιλία, τοποθετώντας την ίδρυση της το 1500, ημ/νία που διεκδικήθηκε για επισήμως από τους Πορτογάλους.
Εκεί που φαίνεται να συμφωνούν τα πράγματα περισσότερο είναι στην ίδρυση της πρώτης Δημοκρατίας στον Ισημερινό. Ως ημ/νία αναφέρεται η 12η Μαίου 1830 και στη μελέτη μας θα χρησιμοποιήσουμε αυτήν σα γενέθλια ημ/νία του κράτους, με τη σημερινή του τουλάχιστον μορφή. Θα προσπαθήσουμε μάλιστα να επιβεβαιώσουμε και την ημ/νία συνδυάζοντας την και με κάποια βασικά γεγονότα της ιστορίας του κράτους.



Αυτό που μας κάνει εντύπωση απευθείας βλέποντας το γενέθλιο χάρτη του Ισημερινού σε συνδυασμό με τις διελεύσεις του, είναι η αντίθεση της διελαύνουσας συνόδου Ήλιου/Κρόνου προς το γενέθλιο Πλούτωνα, κλασσική όψη καταστολής τρομοκρατικής ή πραξικοπηματικής δράσης. Παράλληλα ο διελαύνων Άρης κάνει ακριβές τετράγωνο με τον Ουρανό της χώρας, υποδεικνύοντας επαναστατική δράση, στοιχείο που μας δείχνει ότι μάλλον βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.



Ας προσπαθήσουμε τώρα να επαληθεύσουμε το χάρτη αυτό και με βάση κάποια τρανταχτά γεγονότα της ιστορίας της χώρας. Από τη Wikipedia επιλέγουμε σαν γεγονότα προς έλεγχο τα εξής:

1. 5 Ιουλίου 1941 - Πόλεμος με το Περού
2. 29 Ιανουαρίου 1942 - Πρωτόκολλο του Ρίο, που τελείωνε τον πόλεμο με το Περού
3. 26 Ιανουαρίου 1995 - 2ος πόλεμος με το Περού
4. 26 Οκτωβρίου 1998 – 2η συνθήκη ειρήνης
5. 15 Ιανουαρίου 1972 - Στρατιωτική χούντα
6. 29 Απριλίου 1979 - Επιστροφή στη δημοκρατία (εκλογές)
7. 24 Μαίου 1981 – Θάνατος του προέδρου και του υπουργού Αμύνης από αεροπορικό ατύχημα. Υποψίες δολοφονίας.
8. 12 Αυγούστου 2010 – Σεισμός 7.1 της Κλίμακας Ρίχτερ
9. 31 Ιανουαρίου 1906 – Σεισμός 8.2 της Κλίμακας Ρίχτερ

Ας δούμε τους χάρτες των παραπάνω γεγονότων. Λόγω οικονομίας χώρου, δε θα δούμε όλα τα γεγονότα. Πριν από αυτό όμως να παρατηρήσουμε ότι στο γενέθλιο χάρτη της χώρας έχουμε τετράγωνο Άρη/Ήλιου, πράγμα που σε όλες τις περιπτώσεις των πολεμικών συγκρούσεων οδήγησε σε παρορμητική εμπλοκή και τελική ήττα.

Στον 1ο πόλεμο με το Περού δεν παρατηρούμε κάποιες όψεις όπως τη σύνοδο Κρόνου/Ήλιου και την είσοδο του Άρη στον Κριό (τις επόμενες βδομάδες θα περάσει από την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα) , αλλά δεν παρατηρούμε κάποια τρανταχτή όψη έναρξης πολεμικών επιχειρήσεων.



Ούτε και στο 2ο χάρτη βλέπουμε ξεκάθαρες όψεις πολεμικής σύγκρουσης, καθώς πέρα από τη σύνοδο Ερμή/Άρη που δείχνει περισσότερο το νέο του πολέμου (την κήρυξη) το μόνο αξιόλογο που βλέπουμε είναι η επιστροφή του Ποσειδώνα στο χάρτη της χώρας (επιστροφή του ιδανικού του έθνους).



Ας δούμε τώρα και τους χάρτες των συνθηκολογήσεων.

Εδώ η αντίθεση Ήλιου/Πλούτωνα αγγίζει με θετικές όψεις τη γενέθλια Αφροδίτη και το γενέθλιο Πλούτωνα, υποδεικνύοντας την ειρήνη που επιβλήθηκε στην ουσία στη χώρα, ενώ η σύνοδος Δία/Ερμή δείχνει την παρέμβαση ξένων (ΗΠΑ) για το αίσιο τέλος της συμφωνίας.



Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε επίσης παρέμβαση των ΗΠΑ με τη διέλευση του Δία να είναι στο μεσοδιάστημα Δία/Ήλιου της χώρας (απέφυγε τα χειρότερα). Πέραν αυτού όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει άλλες τρανταχτές όψεις συνθηκολόγησης (π.χ. με το γενέθλιο Ερμή ή τη γενέθλια Αφροδίτη).



Ο χάρτης της στρατιωτικής χούντας το 1972 επίσης δε δείχνει κάτι εξαιρετικό πέρα από μία όψη 135 μοιρών του Ουρανού με τη σύνοδο Δία/Ποσειδώνα και μία σύνοδο του Κρόνου με τον Ήλιο, που την είδαμε και σε προηγούμενους χάρτες, πάλι όμως με απόκλιση.



Η επιστροφή στη δημοκρατία συνοδεύεται από μία επιστροφή Αφροδίτης, ενώ προηγήθηκε η παρασκηνιακή διέλευση του Ερμή από τον Πλούτωνα. Ο Δίας βρίσκεται στο μεσοδιάστημα της διελαύνουσας αντίθεσης Άρη/Πλούτωνα, που θα μπορούσε να σημαίνει και κάποιες πραξικοπηματικές ενέργειες, εάν δεν υπήρχε η επιστροφή της Αφροδίτης. Εδώ όμως σημαίνει πιθανότατα την ένταση των πρώτων εκλογών μετά τη δικτατορία. Ο Ερμής σε τρίγωνο με τον Κρόνο διασφαλίζει την ολοκλήρωση των συμφωνιών και την θέσπιση των κανόνων λειτουργίας του κράτους στο εξής.



Στο χάρτη του αεροπορικού ατυχήματος βλέπουμε μία ξεκάθαρη όψη τετραγώνου μεταξύ της διελαύνουσας συνόδου Άρη/Χείρωνα με το γενέθλιο Άρη (που βρίσκεται και στο μεσοδιάστημα τους). Παράλληλα ο Κρόνος σε αντίθεση με την Αφροδίτη πλήττει το ηθικό και τα οικονομικά της χώρας σε ένα γεγονός που χρήζει έρευνας, εάν ήταν συμπτωματικά την ίδια περίοδο (οικονομική κρίση) ή προκλήθηκε από την πολιτική κρίση. Η διέλευση του Κρόνου το αμέσως επόμενο διάστημα από θέση αντίθεσης προς το γενέθλιο Πλούτωνα ήταν που γέννησε τις κατηγορίες περί δολοφονικής ενέργειας. Εάν θεωρήσουμε μάλιστα την Αφροδίτη ως εκπρόσωπο οικονομικών συμφερόντων (σε σύνοδο με το Πλούτωνα), τότε ίσως τα πράγματα αλλάζουν σκοπιά (όπως αλλάζει σκοπιά και η επιστροφή της Αφροδίτης στο χάρτη της αποκατάστασης της δημοκρατίας).



Τέλος θα ελέγξουμε τους χάρτες δύο σεισμών, για να εξετάσουμε, αν υπάρχουν συνάφειες.

Στο χάρτη αυτό βλέπουμε τις διελεύσεις από τον σεισμό του Αυγούστου του 2010 και παρατηρούμε ότι η όψη αντίθεσης Άρη/Πλούτωνα θα μπορούσε να συνδεθεί με το γεγονός της σεισμικής δόνησης, ενώ η συγκλίνουσα όψη Κρόνου/Αφροδίτης με το πλήγμα στα οικονομικά της χώρας.



Στον επόμενο χάρτη βλέπουμε τις διελεύσεις από το σεισμό του 1906. Εδώ οι διελεύσεις είναι πιο ξεκάθαρες, καθώς έχουμε διέλευση του Ήλιου από τον Ουρανό, ενώ ο διελαύνων Άρης βρίσκεται στο μεσοδιάστημα του γενέθλιου τετραγώνου Άρη/Ήλιου.



Από τους παραπάνω χάρτες παρατηρούμε ότι περίπου οι μισοί δεν έχουν ξεκάθαρες όψεις. Άλλοι όμως όπως ο σεισμός του 1906, η απόπειρα πραξικοπήματος του 2010, η συνθηκολόγηση του 1942, η αποκατάσταση της δημοκρατίας και το αεροπορικό ατύχημα έχουν αρκετά ξεκάθαρες όψεις, που να σχετίζονται με το γεγονός.

Συνεπώς το ζήτημα άπτεται πιο ενδελεχούς έρευνας, ακόμη και για την ορθότητα των ημ/νιών των γεγονότων, προκειμένου να αποφανθούμε, εάν τελικά μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό το γενέθλιο χάρτη. Επιπλέον η μη ύπαρξη ώρας γέννησης ίσως μας αποκρύπτει κάποιες όψεις που να δικαιολογούσαν κάποια γεγονότα (ειδικά στην περίπτωση των σεισμών).

Η περαιτέρω έρευνα όμως ξεφεύγει του σκοπού του συγκεκριμένου άρθρου και θα μπορούσε να γίνει ενδεχομένως σε κάποιο δεύτερο μέρος.

Πηγές

1. Wikipedia (Equador)
2. Astrotheme (Equador)
3. Astro.com (για τους χάρτες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: