Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα και η κρίση δανεισμού για το 2011

Αποσπάσματα από δημοσίευση από το Astrology.gr

Το 2011 πλησιάζει και οι σειρήνες των κακών νέων επιστρέφουν στις μέρες μας. Η συγκέντρωση πλανητών στον Αιγόκερω το Δεκέμβριο αναμένεται να επαναφέρει το θέμα της κρίσεις δανεισμού της Ελλάδας και της αδυναμίας εύρεσης κεφαλαίων. Με αφορμή την επαναφορά αυτού του θέματος αξίζουν ίσως κάποια σχόλια σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της χώρας για το επόμενο έτος.

Στο χάρτη της Ελλάδας με τις διελεύσεις των ημερών βλέπουμε ότι ο Ήλιος ετοιμάζεται να εισέλθει στον 7ο οίκο, σηματοδοτώντας ένα μήνα διαπραγματεύσεων και εξωτερικής δραστηριότητας. Άλλωστε και πέρυσι τέτοια εποχή είχε σημειωθεί το μέγιστο της διπλωματικής προσπάθειας για την υποστήριξη της χώρας. Η παρουσία του Άρη στον 7ο οίκο δείχνει και τους υψηλούς τόνους της περιόδου και τις ανταλλαγές φιλοφρονήσεων σε λεκτικό τουλάχιστον επίπεδο.

Ο Ποσειδώνας στο 10ο οίκο της χώρας δημιουργεί ψευδαισθήσεις ανεξαρτησίας, ενώ Δία και Ουρανός στον 11ο δηλώνουν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα (νέα κόμματα).
Ο Πλούτωνας παραμένει επίσης από διέλευση στον 8ο οίκο της χώρας, όπου βρίσκεται τα τελευταία 4-5 χρόνια κι όπου θα παραμείνει για αρκετά ακόμα, δείχνοντας τη σταδιακή στέρευση των πόρων και την αναγκαστική αναδιάρθρωση της οικονομίας της χώρας.

Το καινούριο που έχουμε να περιμένουμε το Δεκέμβρη είναι η είσοδος του Άρη στον 8ο οίκο της χώρας που θα φέρει αναταράξεις στα οικονομικά και αναγκαστικές και βίαιες αλλαγές. Αυτή θα είναι όμως απλά η αρχή, καθώς μέσα στο 2011 η μεταμόρφωση της επιχειρηματικής τάξης αναμένεται να είναι πλήρης.

Η διέλευση του Πλούτωνα τρεις φορές (Μάρτιος, Ιούνιος και Δεκέμβριος) από τη γενέθλια θέση του Δία στο χάρτη της Ελλάδας σε τετράγωνο μάλιστα με τη γενέθλια θέση του Πλούτωνα, αναμένεται να αλλάξει πλήρως τα επιχειρηματικά δρώμενα, κλείνοντας επιχειρήσεις ή αλλάζοντας άλλες, ενώ το τραπεζικό σύστημα (Πλούτωνας) αναμένεται κι αυτό να υποστεί βίαιες μεταμορφώσεις λόγω έλλειψης πόρων. Το έτοιμο χρήμα έχει στερέψει για την Ελλάδα, αλλά η επιχειρηματική τάξη και οι τραπεζικοί φορείς δε φαίνεται ακόμα να το έχουν συνειδητοποιήσει.

Ο απλός κόσμος πάντως δε φαίνεται ακόμα να έχει χάσει ακόμα τις αντοχές του. Ακόμα και τον επόμενο Σεπτέμβρη, που ο Κρόνος θα τριγωνίσει τη Σελήνη της χώρας, ο κόσμος δείχνει να προσαρμόζεται. Όχι ότι ο Κρόνος δε θα φέρει προβλήματα. Σε συνδυασμό μάλιστα με την είσοδο του στον 6ο οίκο της χώρας ίσως σημαίνει μεγάλη κρίση των εργασιακών πραγμάτων στη χώρα (ήτοι ανεργία).

Δείτε το πλήρες άρθρο στο σύνδεσμο που ακολουθεί...

Η Ελλάδα και η Κρίση Δανεισμού για το 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: