Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Νίκολα Τέσλα

Από τους μεγαλύτερους εφευρέτες όλων των εποχών αλλά κι από τους πιο παρεξηγημένους ο Νίκολα Τέσλα γέμισε τις φαντασιώσεις πολλών παρα- επιστημονικών φιλολόγων, που βασισμένοι στις φήμες για άγνωστες εφευρέσεις τους έχτισαν με επιτυχία καθένας τη δική του θεωρία συνομωσίας.

Σαν άτομο ο Τέσλα ήταν ευαίσθητος. Το απέδειξε η προσβολή του από χολέρα σε μικρή ηλικία αλλά και η εξάρτηση του από την οικογένεια ως μία ηλικία. Όπως πολλοί Καρκίνοι, πέρασε πολλά από τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εσωστρέφεια και οραματιζόμενος τις εφευρέσεις του. Από το 1881 όμως, έτος που συμβολίζεται από την είσοδο του προοδευτικού Ήλιου του στον 5ο του οίκο η ζωή του Τέσλα αλλάζει. Μετά από ένα ψυχωτικό επεισόδιο σταθμό, αλλάζει κατεύθυνση στη ζωή του. Γίνεται εξωστρεφής. Εφευρέσεις, διασημότητα, χρήμα, καθιέρωση αλλά και αλαζονεία τον χαρακτηρίζουν, πάνω από όλα όμως εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Την ίδια εποχή περίπου που είχε και τις μεγάλες ευκαιρίες της ζωής του είχε και σύνοδο του solar Ποσειδώνα του με το γενέθλιο Δία του.



Με Πλούτωνα στην ακμή του Ωροσκόπου του ο Τέσλα σίγουρα δεν ήταν συνηθισμένος. Τον νόμισαν τρελό - δημιούργησε μάλιστα θα λέγαμε και το "πρότυπο" του τρελού επιστήμονα - και ξέρουμε ότι πέρασε σίγουρα μία φορά τουλάχιστον κίνδυνο της ζωής του από χολέρα, αλλά και ένα τουλάχιστον σοβαρότατο ψυχωτικό επεισόδιο. Από την άλλη ο ίδιος πλανήτη του έδωσε τρομερή αυτοπειθαρχία, τέτοια που να αρκούν 2 ώρες ύπνο τη μέρα για να ζήσει, ενώ φρόντισε να ελέγχει την εμφάνιση και το παρουσιαστικό του με άκρα πειθαρχία.΄

Άρης και Σελήνη στον 6ο του οίκο τον έκαναν ευγενικά απείθαρχο ως υπάλληλο ενώ η πρόοδος τους στον 7ο οίκο σύντομα τον μετέτρεψαν σε ένα ευγενικό δανδή. Παρέμεινε όμως για πάντα ελεύθερος και από κάποιο σημείο και μετά χαρακτηρίστηκε μισάνθρωπος.

Το σίγουρο είναι ότι δεν ήταν συνηθισμένος. Θα περιμέναμε ίσως περισσότερο Ουρανό από ένα τέτοιο εφευρέτη, αλλά φαίνεται ότι στην περίπτωση του οι εφευρέσεις ήταν περισσότερο δουλειά οραματισμού και του προστάτη τους του Ποσειδώνα. Αυτός θα μπορούσε να θεωρηθεί και κυρίαρχος του χάρτη του με την έννοια ότι ήταν πάντα ιδεαλιστής σε σημείο να παραδώσει τις πατέντες του δωρεάν για το γενικό καλό του κόσμου, αντί να διασφαλίσει τη συνέχεια της οικονομικής του ευμάρειας ( εκείνα τα χρόνια είχε και solar Ουρανό στο 2ο οίκο με ότι σήμαινε αυτό για τη σταθερότητα των οικονομικών του ).

Επρόκειτο τελικά για μία μυστήρια προσωπικότητα, τα μυστικά της οποίας μάλλον δε θα τα μάθουμε ποτέ πλήρως, όπως συνήθως συμβαίνει με άτομα που έχουν τόση έντονη την επίδραση Ποσειδώνα και Πλούτωνα στο χάρτη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: