Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Πανδώρα - Μία διαφορετική ματιά στα γεγονότα της Αφρικανικής Εξέγερσης

Συναντηθήκαμε στο περιθώριο του Αστρολογικού Συνεδρίου της Αθήνας. Μαθητές στην ίδια αστρολογική σχολή, βρήκαμε την ευκαιρία να τα πούμε. Και κουβέντα στην κουβέντα φτάσαμε και στα γεγονότα της Αφρικής.

Ο Jim ανέφερε τότε σαν θέμα που ενεργοποίησε τα γεγονότα της Αφρικής την έκλειψη του Ιανουαρίου. Στην αρχή δεν πολυπίστεψα το ζήτημα. Ειδικά που είδα ότι η σκιά της Έκλειψης άγγιζε χώρες όπως η Σουηδία που δεν είδαν κάποια γεγονότα να τους συμβαίνουν. Τώρα πάλι με τα γεγονότα στη Νορβηγία μου μπήκαν ψύλλοι στ' αυτιά.

Ρε λες;

Σας αναδημοσιεύω λοιπόν εδώ μέρος της μελέτης του με παραπομπή στο ιστολόγιο του. Τα σχόλια και οι σκέψεις δικές σας.

Υπογραφή Jim Kamillos
--------------------------------

"Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην Αίγυπτο έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αστρολογικά.Όλη η περιοχή της βόρειας Αφρικής φαίνεται να αποσταθεροποιείται,φαινόμενο που αντικατοπτρίζεται στην έκλειψη που έγινε στις 4/1/2011 και που ήταν ορατή από την Ευρώπη και τη βόρειο Αφρική.
Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε συγκεκριμένα με την Αίγυπτο καθώς θα αναλύσουμε τα Ωροσκόπια της έκλειψης και της έναρξης των διαμαρτυριών σε συνδυασμό με το γενέθλιο Ωροσκόπιο της Αιγύπτου.

Α.Έκλειψη 4/1/2011
--------------------------------
Η έκλειψη πραγματοποιείται στις 13ο του Αιγόκερω.Αυτό που παρατηρούμε αμέσως είναι ότι η έκλειψη «χτυπιέται» από τους δύο αρνητικούς παραδοσιακά πλανήτες, από τον Άρη με όψη συνόδου και από τον Κρόνο με όψη τετραγώνου.
Η έκλειψη γίνεται στον δεύτερο δεκανό του Αιγόκερω που συνδέεται με «στρατιωτικές στάσεις και ανταρσίες στρατιωτών» κατά Άλαν ΛίοΕπίσης στις 13ο του Αιγόκερω βρίσκεται το μεσαίο σημείο Άρη/Πλούτωνα που συνδέεται με «επιτυχία μετά από πολλή προσπάθεια» και «εξέλιξη με βίαιο τρόπο» και στο μεσαίο σημείο Άρη/Βόρειου Δεσμού που συνδέεται με «ρήξη σε κοινότητες» κατά COSI.
Βάζοντας τώρα στο παιγνίδι και τους οίκους βλέπουμε ότι η έκλειψη γίνεται στον δέκατο οίκο και φυσικά είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για την κυβέρνηση της Αιγύπτου.
Ο Άρης τη «χτυπά» από τον 11ο οίκο σημάδι ότι η κοινωνία ζητά δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις κι ότι απαιτείται ο εκδημοκρατισμός της χώρας.
Ο δε Κρόνος τη χτυπά από τον 7ο οίκο σημάδι ότι διαταράσσεται η ειρήνη της χώρας κι ότι η διατάραξη έρχεται από το εξωτερικό(ο αιγυπτιακός λαός επηρεάστηκε από την εξέγερση στην Τυνησία.Στις διαδηλώσεις της 25ης Ιανουαρίου κρατούσε Τυνησιακές σημαίες.)
Επίσης στο Ωροσκόπιο παρατηρούμε ότι ο Ερμής είναι σε σύνοδο με το MC με απόκλιση 2ο και 05’ πράγμα που θα μας χρειαστεί αργότερα όταν θα αναλύσουμε την ημέρα έναρξης των διαμαρτυριών.
Παρατηρούμε επίσης ότι Δίας και Ουρανός είναι σε απόλυτη σύνοδο στον 1ο οίκο χτυπώντας και οι δύο τον Ερμή(που βρίσκεται στο MC) με όψη τετραγώνου.
Ο κύκλος Δία-Ουρανού συνδέεται με «επανάσταση ενάντια στο status quo» και «εξτρεμιστική συμπεριφορά» σύμφωνα με τους Baigent, Campion και Harvey και εδώ αυτός ο κύκλος «χτυπά» με τετράγωνο τον Ερμή που βρίσκεται πάνω στο MC που συμβολίζει την κυβέρνηση!Βλέπουμε δηλαδή καθαρά την εξέγερση(Ουρανός) να εξαπλώνεται(Δίας) και να χτυπά την κυβέρνηση(MC).
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Asc και το MC είναι σε μεταβλητά ζώδια φανερώνοντας έτσι το ευμετάβλητο της κατάστασης.
Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι με βάση το Ωροσκόπιο που καταστρώνουμε για την έκλειψη με τόπο το Κάιρο είναι φανερό ότι υπάρχει δυναμική στο συλλογικό ασυνείδητο του λαού της Αιγύπτου για εξέγερση κατά της κυβέρνησης.
Όμως από μόνο του το Ωροσκόπιο της έκλειψης φανερώνει μια δυνατότητα,δεν είναι ικανό να την προκαλέσει,δεν είναι ικανό να προξενήσει αλλαγές από μόνο του.Ένας αστρολόγος βλέποντας αυτή τη δυναμική θα εξετάσει αμέσως τη σχέση του Ωροσκοπίου της έκλειψης με το Ωροσκόπιο της Αιγύπτου για να δει αν η έκλειψη επηρεάζει ευαίσθητα σημεία και αν αυτή η δυναμική υποστηρίζεται.Αν δηλαδή αυτή η δυναμική έχει μια «βάση» να πατήσει και να εκδηλωθεί.Έτσι λοιπόν ερχόμαστε στο δεύτερο μέρος της έρευνάς μας.

Β.Γενέθλιος χάρτης της Αιγύπτου και Μέρα έκλειψης.
----------------------------------------------------------------
Η έκλειψη λαμβάνει χώρα όπως είπαμε στις 13ο του Αιγόκερω και βρίσκεται σε σύνοδο με το MC της Αιγύπτου που είναι στις 19ο του Αιγόκερω!Αυτή λοιπόν η βεβαρημένη έκλειψη «χτυπημένη» από Άρη και Κρόνο,πέφτει πάνω στην κυβέρνηση στον γενέθλιο χάρτη της Αιγύπτου.Επιπλέον η έκλειψη λαμβάνει χώρα στον 9ο οίκο πράγμα που τη συνδέει με το εξωτερικό(κυβερνήτης 9ου ο Δίας).
Παρατηρούμε επίσης ότι το MC και το Asc του Ωροσκοπίου της έκλειψης πέφτουν τον 8ο και στον 12ο οίκο της Αιγύπτου αντίσοιχα,οίκοι που συνδέονται με το θάνατο,την αποδόμηση και την αλλαγή.
Φυσικά το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι η έκλειψη είναι σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό της Αιγύπτου(και με το IC) ενεργοποιώντας έτσι το προβληματικό τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού της Αιγύπτου που συνδέεται στενά με την ιστορία αυτής της χώρας όπως διαβάζουμε και στο Mundane Astrology των Baigent, Campion και Harvey σλ. 182.
Ταυτόχρονα η Αίγυπτος βιώνει μια επιστροφή του Κρόνου ο οποίος βρίσκεται μόλις τέσσερις μοίρες πριν τη γενέθλια θέση του.Άρα το προβληματικό γενέθλιο τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού ενεργοποιείται διπλά,μια από την έκλειψη και μια από τον Κρόνο!
Επίσης βλέπουμε ότι ο Άρης(κυβερνήτης του Ωροσκοπίου της Αιγύπτου και α΄ρα με ιδιαίτερη βαρύτητα) βρίσκεται σε όψη συνόδου με την έκλειψη και το MC της Αιγύπτου και φυσικά σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό της ενεργοποιώντας κι αυτός με τη σειρά του το προβληματικό τετράγωνο.
Αξίζει να σημειωθεί και η θέση του Ερμή επειδή είναι ο κυβερνήτης του Ήλιου της Αιγύπτου.Βρίσκεται στον όγδοο οίκο σε ακριβέστατο τετράγωνο με τη γενέθλια Σελήνη(λαός) και σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ήλιο.
Βλέπουμε λοιπόν πως η έκλειψη ενεργοποιεί πολλαπλά το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού του γενέθλιου Ωροσκοπίου της και έχει στενή σχέση με το MC της άρα «ξυπνά» δυνάμεις που προσφέρουν ένα πολύ καλό έδαφος για να εκδηλωθούν όλα όσα περιγράφει αν την κοιτάξουμε μόνη της.Αν δεν είχε αυτές τις αλληλεπιδράσεις με το Ωροσκόπιο της Αιγύπτου δεν θα μπορούσε από μόνη της να φέρει στην επιφάνεια και στον υλικό κόσμο αυτά τα οποία περιγράφει.
Και τώρα ας εξετάσουμε τη μέρα έναρξης των διαμαρτυριών(25/1/2011) σε σχέση με τη μέρα της έκλειψης αλλά και μετά σε σχέση με το Ωροσκόπιο της Αιγύπτου για να διαπιστώσουμε πως οι πλανήτες «παρακολουθούν» και αντικατοπτρίσουν στενά τα γεγονότα μέρα προς μέρα!

Γ.Έκλειψη και ημέρα έναρξης διαμαρτυριών.
----------------------------------------------------------------
Η μέρα έναρξης διαμαρτυριών είναι η 25η Ιανουαρίου το πρωί αλλά επειδή δεν ξέρουμε προς το παρόν την ακριβή ώρα θα αρκεστούμε να περιγράψουμε τις κινήσεις των πλανητών με φόντο το Ωροσκόπιο της έκλειψης.
Αυτό που είναι άμεσα ορατό είναι η σύνοδος Ερμή(15ο Αιγόκερω) με τη θέση της έκλειψης στις 13ο του Αιγόκερω και φυσικά σε τετράγωνο με τον Κρόνο.Ο Ερμής σαν πλανήτης που εκφράζει μεταξύ άλλων την επικοινωνία και το λόγο, ακουμπά με σύνοδο το σημείο της έκλειψης και οι διαμαρτυρίες ξεσπούν με συγκεντρώσεις του λαού στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου.Θυμηθείτε εδώ ότι ο Ερμής στο Ωροσκόπιο της έκλειψης ήταν σε σύνοδο με το MC με απόκλιση 2ο και 05’και τώρα είναι σε σύνοδο με τη θέση της έκλειψης πάλι με απόκλιση 2ο και 05’!!!
Ταυτόχρονα η Σελήνη(λαός) ακουμπά κι αυτή τη θέση της έκλειψης με τετράγωνο ενώ ταυτόχρονα κάνει σύνοδο με τον Κρόνο.
Η έναρξη των διαμαρτυριών λοιπόν, πυροδοτείται μόλις ο Ερμής(επικοινωνία) και η Σελήνη(λαός) κάνουν επαφή με τη θέση της έκλειψης!
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι Άρης και Ήλιος βρίσκονται σε ολοένα και πιο στενή σύνοδο."


Δείτε και το υπόλοιπο άρθρο μαζί με τους χάρτες στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://ermisthecraft.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: