Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Alpha Eurobank - Ένας πολλά υποσχόμενος (;) επιχειρηματικός γάμος

Στις δύο το μεσημέρι ξεκίνησε τη Δευτέρα η συνέντευξη τύπου την οποία θα θεωρήσουμε ως ώρα και ημ/νία ανακοίνωσης δημιουργίας του νέου επιχειρηματικού σχήματος.

Με βάση αυτήν ο χάρτης του νέου σχήματος προκύπτει αρκετά ενδιαφέρον.


Ωροσκόπος Τοξότης στην αρχή του ζωδίου μας προϊδεάζει για μία μάλλον επιθετική τράπεζα με επεκτατική πολιτική όπως τουλάχιστον θα φαίνεται από τους έξω. Ο διεθνής χαρακτήρας της επίσης φαίνεται μέσα από την επίδραση αυτού του ζωδίου κι όπως δείχνει κι η συμμετοχή ξένων κεφαλαίων στην τράπεζα.

Δείκτες εξωστρέφειας όμως είναι και η παρουσία τεσσάρων πλανητών στον 9ο οίκο. Ήλιος, Σελήνη, Ερμής και Αφροδίτη με τη Σελήνη πολύ κοντά στο Μεσουράνημα είναι θέσεις που μας προκαλούν σκέψεις όπως για παράδειγμα:

1. Υπάρχει περίπτωση η έδρα της εταιρίας (Σελήνη αλλά και Ήλιος) να μετακινηθεί στο εξωτερικό;
2. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ξένη διοίκηση;

Η Σελήνη κοντά στο Μεσουράνημα πάντως μαζί με τον Άρη σε σεληνιακό ζώδιο στον Καρκίνο και στον 8ο οίκο της τραπεζικής μας δίνει κάπως αντίθετα μηνύματα, καθώς δείχνει ότι η τράπεζα έχει αμυντικό κυρίως προσανατολισμό να προστατεύσει κεφάλαια αλλά και να ενισχύσει ένα "πατριωτικό" χαρακτήρα.

Το τρίγωνο του Δία με τη σύνοδο Μεσουράνημα / Σελήνη / Ήλιος / Αφροδίτη υπόσχεται επίσης πρόοδο, αν και ο Δίας είναι στη μέρα που είναι στάσιμος. Για τα επόμενα χρόνια που θα είναι αρκετά ίσως και πάνω από πενήντα, η ανάπτυξη της τράπεζας θα είναι ίσως αβέβαιη, καθώς ο προοδευτικός Δίας του σχήματος ήδη από του χρόνου θα είναι ανάδρομος, ήτοι δε θα έχει και πολλούς συμμάχους ούτε θα κάνει μεγάλες επενδύσεις (ο Δίας είναι και κυβερνήτης του ωροσκόπου και δείχνει έτσι πώς θα ξεδιπλωθεί η στρατηγική για να ικανοποιηθεί το αίτημα που έχει ο ωροσκόπος για μεγέθυνση).

Ο Πλούτωνας στο 2ο οίκο υποδηλώνει περιορισμένη ρευστότητα που θα είναι μάλλον δεσμευμένη, ενώ ο Ουρανός στον 4ο ανακατανομές στην ακίνητη περιουσία ή ενδεχομένως αλλαγές έδρας.

Ο Ποσειδώνας στον 3ο υπόσχεται πολλά επικοινωνιακά και ίσως μία δράση χορηγική για την τέχνη, ανάλογα με αυτή που έχει επιδείξει ως τώρα η Alpha Bank, όμως δεν είναι αυτός ο λόγος που δημιουργούνται σήμερα οι τράπεζες.

Τέλος ο Κρόνος πολύ κοντά στην ακμή του 11ου οίκου υποδηλώνει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις των στελεχών για τη δημιουργία των στελεχιακών ομάδων που θα διοικήσουν την τράπεζα.

Το τετράγωνο Άρη / Κρόνου (ευτυχώς αποκλίνον) θα λέγαμε ότι σηματοδοτεί ακριβώς το μπρος πίσω που χρειάστηκε έχοντας από τη μία την επιθυμία (Άρης στον 8ο) να πάρουν τα λεφτά των ξένων (Κατάρ), αλλά κολλώντας ως συνήθως στις θέσεις των στελεχών (Κρόνος).

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αν ανακοινωνόταν με Δία ξεκάθαρα ορθό, αλλά το τετράγωνο Άρη/ Κρόνου εμπόδισε μία τέτοια εξέλιξη. Επίσης κάποιες δυσκολίες μας δημιουργεί ο Ωροσκόπος, που, αν ήταν λίγο νωρίτερα στο Σκορπιό, θα ευνοούσε περισσότερο την τραπεζική και θα έφερνε τους πλανήτες του 9ου στο 10ου οίκο, πράγμα που θα είχε περισσότερο νόημα. Ή αντιστρόφως αν ήταν πιο προχωρημένος ο ωροσκόπος θα είχαμε τον Κρόνο κοντά στο Μεσουράνημα...

Υπ' αυτές τις συνθήκες επικρατεί η Σελήνη ως κύρια ταυτότητα της διοίκησης του σχήματος. Αυτό μπορεί να σημαίνει αναποφασιστικότητα, μπορεί όμως να έχει να κάνει και με την εθνική ταυτότητα (στον 9ο εκφράζεται ως ο Έλληνας του εξωτερικού, που μένει και δρα στο εξωτερικό).

Συνοψίζοντας η τράπεζα δείχνει καταρχήν μία διάθεση να "δείχνει" επιθετική (ωροσκόπος, άξονας 3ου/9ου έντονος) αλλά έχει στην πραγματικότητα δεσμευμένα κεφάλαια, περιορισμένη ρευστότητα και έχοντας κύριο σκοπό τη διασφάλιση των κεφαλαίων, παρά τη χορήγηση επενδύσεων.

Μία άλλη ερμηνεία θα ήταν ότι με τα μεγάλα τρίγωνα σε ζώδια της Γης και ένα ΤΑΥ τετράγωνο του Ωροσκόπου με τον άξονα 3/9 σίγουρα δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι θα έχει να εκμεταλλευτεί μία προίκα σε ικανότητες διαχείρισης χρήματος. Ωστόσο από ότι φαίνεται ίσως αναλώσει αυτή την ενέργεια κυρίως όμως ψάχνοντας να βρει μία συγκεκριμένη επιχειρησιακή ταυτότητα και θέση διεθνώς και πελαγοδρομώντας σε πληθώρα ανακοινώσεων και δημοσίων σχέσεων ή σε μετακινήσεις. Δεν αποκλείεται επίσης να επιμείνει σε νέες πρακτικές συναλλαγών ή να έχει προβλήματα στη λειτουργία της σε αυτό το επίπεδο.

Όπως και να' χει το μέλλον τελικά θα μας δείξει...

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Σεπτέμβριος 2011- Το γενικό κλίμα

Image hosted by servimg.com

Όσες διακοπές κάνατε, κάνατε. Ο Σεπτέμβριος μας έφτασε και πλέον κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Άλλαξαν πολλά; Όχι ιδιαίτερα. Το ίδιο κλίμα καταστροφής στα μέσα, η ίδια διάκριση ανάμεσα στο 1/3 των Ελλήνων που ψάχνει για δουλειά και τα 2/3 που έχουν ακόμη λεφτά στην τσέπη και γεμίζουν τις καφετέριες.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αύγουστος που μας πέρασε ήταν ονειρικός. Η αντίθεση Ερμή / Ποσειδώνα και η Πανσέληνος στο Λέοντα μας έκανε να χαθούμε στην ξενοιασιά χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτα για το μέλλον.

Τώρα όμως ξεκινάνε πάλι τα σχολεία κι είναι καιρός να ανασκουμπωθούμε και να οργανωθούμε. Η Παρθένος, ζώδιο φιλικό προς τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω που φιλοξενεί Ήλιο και Αφροδίτη θα πρέπει ήδη να σας έχει κάνει να πληρώσετε καθυστερημένους λογαριασμούς αλλά και να αποφασίσετε να «αράξετε» σε κάποια σχέση. Οι δυσκολίες του τετραγώνου Άρη/Κρόνου στο τέλος του Αυγούστου σας έδειξαν τα δόντια τους κι ότι δεν πρέπει να περπατήσετε μόνοι το επόμενο διάστημα.

Πώς θα εξελιχθεί όμως ο επόμενος μήνας; Δείτε λεπτομέρειες στο σύνδεσμο που ακολουθεί...

http://newageastrology.forumotion.com/t566-topic#1631

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Το ωροσκόπιο της Μάχης του Μαραθώνα...

Αναρωτηθήκατε ποτέ τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας τι ωροσκόπιο είχαν; Οι μεσαιωνικοί αστρολόγοι σχεδίαζαν πολύ προσεκτικά τους χάρτες των μαχών που επρόκειτο να γίνουν, προσπαθώντας να επιλέξουν την κατάλληλη στιγμή για την έναρξη των επιχειρήσεων.

Εναλλακτικά οι μεγάλες μάχες, οι αθλητικοί αγώνες, τα μεγάλα γεγονότα έχουν ένα χάρτη δικό τους προσωπικό, που ερμηνεύεται ως χάρτης γεγονότος με βάση τις αρχές της κλασσικής αστρολογίας.

Ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός που σημάδεψε την ιστορία του δυτικού πολιτισμού ήταν η μάχη του Μαραθώνα. Το 490 π.Χ. μία ομάδα Ελλήνων, Αθηναίοι και Πλαταιείς λιγότερο στον αριθμό, αλλά οργανωμένοι και πρόθυμοι να πολεμήσουν για τα σπίτια τους αποφάσισαν να πετάξουν στη θάλασσα τους Πέρσες εισβολείς. Δεν ήταν βέβαια τυχαία η εμπλοκή τους. Είχαν προηγούμενα οι Αθηναίοι με τους Πέρσες από τον καιρό της Ιωνικής Επανάστασης, που έκαψαν τις Σάρδεις. Η προϊστορία όμως δε μας ενδιαφέρει τόσο εδώ όσο το ίδιο το γεγονός.

Πολλές απόπειρες χρονολόγησης έγιναν για το γεγονός, τοποθετώντας το αρχικά το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. Πιο προσεκτικές παρατηρήσεις όμως έδειξαν ότι η μάχη του Μαραθώνα έγινε μάλλον ή στις 12 ή στις 13 Αυγούστου.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι η μάχη ξεκίνησε με το πρώτο φως, όπως συνηθιζόταν άλλωστε την εποχή εκείνη. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να εξετάσουμε ένα πιθανό χάρτη του γεγονότος επιλέγοντας ως ώρα έναρξης της μάχης την ανατολή του Ήλιου.

Για τη σύνταξη του χάρτη χρησιμοποιήσαμε την αστρολογική εφημερίδα της AstroDataBank που βλέπουμε παρακάτω (πατήστε click για μεγέθυνση).


Ας καταγράψουμε τις θέσεις και αναλυτικά (όσες μας ενδιαφέρουν):

Ήλιος: 13°5'05'' Λέοντα
Σελήνη: 13°29' Ιχθύων
Ερμής: 15°19' Λέοντα
Αφροδίτη: 17°39' Λέοντα
Άρης: 1°16' Κριού
Δίας: 2°15' Καρκίνου
Κρόνος: 22°46' Ζυγού
Ουρανός: 26°11' Ταύρου
Ποσειδώνας: 19°59' Σκορπιού
Πλούτωνας: 29° 9' Παρθένου
Β.Δ. 13° 5' Κριού (true)

Με βάση την ημερήσια πορεία της Σελήνης βέβαια, η θέση της την ανατολή του Ήλιου στις συντεταγμένες της Ελλάδας είναι λίγο διαφορετική από την 00:00 Universal Time. Για να την υπολογίσουμε καταρχήν θα πρέπει να δούμε την ώρα της Ανατολής (περίπου 6 ώρες μετά) ποια ήταν η θέση της και μετά να κάνουμε και μία σχετική διόρθωση με τη διαφορά δύο ωρών που έχει η Ελλάδα. Φυσικά την περίοδο εκείνη δεν υπήρχαν διαφορές ωρών, αλλά και βάση της ημερήσιας ταχύτητας της Σελήνης αν πηγαίναμε περίπου στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήγαμε.

Έτσι η θέση της Σελήνης τοποθετείται και με βάση την ημερήσια κίνηση της (διαφορά από την επόμενη μέρα διά 24 ώρες) μας δίνει θέση όχι στις 13:29 των Ιχθύων αλλά στις 17:05 περίπου του ίδιου ζωδίου (3 μοίρες και 36 περίπου λεπτά επιπλέον) για τις 05:45 που γίνεται ο χάρτης, ενώ με διόρθωση τοπικής ώρας προσθέτουμε άλλη 1 μοίρα και 25 λεπτά, οπότε πάμε στις 18:30 των Ιχθύων.

Για τον Ωροσκόπο θα βάζαμε τη μοίρα του Ήλιου (υπόκειται φυσικά σε διόρθωση), ενώ για την οικοθεσία χρησιμοποιήσαμε ίσους οίκους, γιατί λόγω της μετάπτωσης της ισημερίας οι χρόνοι ανόδου και καθόδου των ζωδίων θεωρήσαμε ότι μπορεί από τότε να έχουν αλλάξει.

Με βάση τις αστρολογικές αυτές θέσεις λοιπόν συντάξαμε τον χάρτη που ακολουθεί...



Στο χάρτη αυτό διακρίνονται ήδη κάποιες βασικές θέσεις που αντικατοπτρίζουν την πορεία της μάχης. Ο Άρης έχει μόλις μπει στον Κριό και σχηματίζει με Δία και Πλούτωνα ένα ΤΑΥ τετράγωνο που προοιωνίζει μεγάλη καταστροφή. Η Σελήνη σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα δηλώνει την χρήση της εξαπάτησης, καθώς οι Έλληνες επιτέθηκαν, ενώ οι Πέρσες νόμιζαν ότι απλά παρατάσσονταν όπως έκαναν κάθε μέρα.

Ήλιος, Ερμής και Αφροδίτη σε τρίγωνο με το Βόρειο Δεσμό δείχνουν το άρπαγμα της ευκαιρίας, καθώς οι Αθηναίοι επιτέθηκαν χωρίς να περιμένουν τους Σπαρτιάτες βλέποντας ένα παράθυρο ευκαιρίας. Ωστόσο η Σελήνη θα μας άρεσε καλύτερα αν βρισκόταν στον Κριό, γιατί θα ταίριαζε περισσότερο με την ξαφνική απόφαση για επίθεση.

Ένα ζήτημα είναι αν ο Ωροσκόπος θα πρέπει να συμβολίσει τους Έλληνες ή τους Πέρσες. Θεωρώντας ότι οι Πέρσες είναι ο επιτιθέμενος, θα τους τοποθετήσουμε στον 7ο οίκο, οπότε οι Έλληνες συμβολίζονται από το ζώδιο του Λέοντα. Αυτό βάζει τον Ουρανό στον 10ο οίκο τους που δείχνει τις καινοτόμες για την εποχή αποφάσεις της στρατιωτικής διοίκησης, ενώ βάσει τον Ποσειδώνα στον 10ο οίκο των Περσών πράγμα που δείχνει τις λάθος αποφάσεις τους.

Ένα θέμα προς διόρθωση είναι ίσως η θέση Ερμή και Αφροδίτη στον 1ο οίκο των Ελλήνων. Θα τους προτιμούσαμε στον 12ο, δείχνοντας εύνοια από κρυφούς συμμάχους και αντικατασκοπεία. Πιο συγκεκριμένα λέγεται ότι οι Έλληνες ειδοποιήθηκαν το βράδυ από Έλληνες στο αντίπαλο στρατόπεδο ότι οι Πέρσες είχαν μείνει χωρίς ιππείς, οι οποίοι ανέβηκαν στα καράβια για να πάνε να χτυπήσουν κυκλωτικά την Αθήνα. Αυτό άφηνε 8 με 9 ώρες στους Αθηναίους να επιτεθούν και να προλάβουν ταυτόχρονα να γυρίσουν πίσω στην πόλη για να την υπερασπιστούν.

Εκείνο που μας προβληματίζει γενικότερα ωστόσο είναι ότι για να έχουμε ένα τόσο μικρό παράθυρο ευκαιρίας σε επίπεδο ωρών, θα πρέπει κάπου να συμμετέχει η Σελήνη. Θα ήταν πιο αποδεκτό να σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ουρανό ή μία σύνοδο με τον Άρη (οπότε και θα διατηρούσε την όψη με τον Ποσειδώνα και μάλιστα πιο σκληρή). Επιπλέον η καταστροφή θα υποδηλωνόταν πολύ καλύτερα αν η Σελήνη συμμετείχε στο ΤΑΥ του Άρη με το Δία και τον Πλούτωνα.

Αυτό τοποθετεί όμως τη μάχη την επόμενη μέρα, δηλαδή στις 14 Αυγούστου...

Μία λάθος χρονολογία;

Ίσως ναι, ίσως όχι. Έτσι κι αλλιώς οι αστρολογικές εφημερίδες της εποχής είναι λίγο παρακινδυνευμένες. Με ποιο ημερολόγιο γίνονται άλλωστε; Ο Ήλιος βρίσκεται στις 13 Αυγούστου σήμερα στις 20 μοίρες του Λέοντα, ωστόσο εκείνη την εποχή ήταν στις 13. Πού οφείλεται η διαφορά; Στη μετάπτωση της ισημερίας; Στην αλλαγή των ημερολογίων;

Όπως και να' χει η παραπάνω μελέτη έχει σκοπό να μας δείξει ότι μεγάλα γεγονότα μπορούν να απεικονιστούν στο χάρτη και να βρεθεί εκπληκτική ομοιότητα μεταξύ των αυτών και των γεγονότων που δείχνουν οι θέσεις και οι όψεις. Κι επιπλέον τέτοιου είδους ασκήσεις δείχνουν ακόμη μία φορά την ερμηνευτική δύναμη της αστρολογίας.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ένας Αύγουστος χαλαρός, ήρεμος αλλά και τόσο προβληματισμένος

Η Αθήνα είναι έρημη σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Κάποια γεγονότα έχουν χαράξει ήδη κάποια πορεία, αλλά ενόψει του ανάδρομου Ερμή, μάλλον μένουν στάσιμα προσωρινά. Η ειδησεογραφία των ημερών κυριαρχείται από το ζήτημα της οικονομίας. Όμως δεν είναι μόνο αυτά τα γεγονότα που αξίζουν το δημοσιογραφικό μας σχολιασμό.

Ξεκινώ από το ζήτημα τα πολιτικά μας πράγματα στην Ελλάδα. Ο Αύγουστος ξεκίνησε με τη διάλυση των κατασκηνώσεων στο Σύνταγμα και το επίσημη πλέον τέλος της Πλατείας των Αγανακτισμένων. Το κίνημα έχει ακόμη κάποια δυναμική, αλλά τα 800 άτομα που έχουν μείνει ψάχνουν πλέον πλατεία για τις συνελεύσεις και η "δίωξη" αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε ριζοσπαστικοποίηση και άρα και περιθωριοποίηση όπως και στην Ισπανία. Μία άλλη αφορμή, μία άλλη αιτία είναι ζητούμενη για να ξανακατέβει ο κόσμος στις πλατείες.

Την ίδια στιγμή κληρονομιά του κινήματος είναι η κουβέντα για την αλλαγή του Συντάγματος. Οι προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι έχουν ξανακουστεί παλιά, αλλά τώρα πλέον οι συνθήκες δείχνουν πιο ώριμες. Θητείες σε όλα τα σημαντικά αξιώματα, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ασυμβίβαστο βουλευτή και υπουργού είναι μερικές από αυτές τις προτάσεις. Δεν έχει τόσο σημασία ποιος τις προτείνει, όσο ότι λίγο πολύ όλοι κινούνται γύρω από αυτές.

Ο θρήνος στην Νορβηγία καλά κρατεί ακόμη μετά τις επιθέσεις του "ναίτη" - τρομοκράτη. Τρομοκρατικές επιθέσεις που έστρεψαν ξαφνικά το βλέμμα στις εσωτερικές ομάδες και τις σχέσεις τους με ακροδεξιά, λευκή φυλή, μουσουλμανικό κίνδυνο, κλπ. Οι θεωρίες συνομωσίας θα κρατήσουν όλο το μήνα καθώς ευνοούνται από την αντίθεση Ερμή / Ποσειδώνα, αλλά δεν πρέπει να αγνοήσουμε το τετράγωνο Ουρανού / Πλούτωνα και τελείως. Είναι μία όψη που αναμένεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να εξωτερικεύσει τη δράση τέτοιων ομάδων. Είτε με δική τους πρωτοβουλία είτε από κάποιο ξέμπαρκο διαφωνούντα / ακραίο / τρελαμένο που θα αποφασίσει ότι μπορεί μόνος του να γίνει ο Ελ Σιντ της Νέας Εποχής.

Ο μεγαλύτερος τρόμος όμως δείχνει να είναι το ζήτημα της οικονομίας. Το ντόμινο δείχνει να ξεκίνησε ανεξέλεγκτα με την υποβάθμιση της Αμερικής. Δε μιλάμε αυτή τη στιγμή για τα ψιλά νούμερα της Ελλάδας. 1% να μειωθεί η αξία των ομολόγων των ΗΠΑ, η Κίνα χάνει περίπου 11 δισεκατομμύρια δολλάρια (1 τρις ομόλογα των ΗΠΑ έχει περίπου). Τεράστια ποσά. Ίσως ένα νέο 1997 για την Ασία που θα ρίξει και την Κίνα σε οικονομική κρίση. Και μετά το μέλλον άγνωστο, γιατί με την Κίνα εκτός, ποιος θα αγοράσει πλέον το παγκόσμιο χρέος;

Μέσα σε όλα αυτά ο μικρόκοσμος του Έλληνα επλήγη από τις απεργίες, τις μειωμένες διακοπές και την ανασφάλεια για το μέλλον. Ωστόσο θετικά σημάδια υπάρχουν. Οι τιμές των δωματίων στην Κρήτη φέτος έπεσαν κάτω από 50 ευρώ. Και δε μιλάμε για ξενοδοχεία της φτώχειας. Στη Ρόδο, όταν έλεγες ότι είσαι Έλληνας, σου έλεγαν ότι έχουν 50% έκπτωση οι αναγραφόμενες τιμές. Ο τουρισμός αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να αρμέγει πλέον τον κόσμο. Τουλάχιστον όχι τους ίδιους τους συμπατριώτες.

Οι προβλέψεις δεν είναι εύκολες ενόψει του ΤΑΥ Άρη / Ουρανού / Πλούτωνα. Με τον Άρη δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος τι θα σκάσει και πού. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι οδεύουμε πλέον σε μία νέα Ευρώπη. Με κεντρική διοίκηση στα οικονομικά, ενιαίο προϋπολογισμό, ευρωπαϊκό δανεισμό και μειωμένα δικαιώματα για τα κράτη μέλη. Ίσως να μη μας αρέσει προς το παρόν, όμως ας κοιτάξουμε μπροστά. Είναι καιρός να φύγουμε πλέον από τον επαρχιωτισμό μας.

Οι Έλληνες διέπρεπαν πάντοτε κάτω από τη σκέπη των αυτοκρατοριών. Γιατί όχι και τώρα...