Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Η επανάσταση της Συρίας

Το παρακάτω άρθρο το είχαμε δημοσιεύσει στο Astrology.gr ( για του λόγου το αληθές ιδού και ο σύνδεσμος παραπομπής που είχαμε κάνει τότε http://astro-journal.blogspot.gr/2011/04/blog-post_26.html ) όμως από ότι φαίνεται ο σύνδεσμος δε λειτουργεί πλέον, οπότε το παραθέτουμε εδώ ολόκληρο, για να θυμηθούμε τι λέγαμε τότε για την Επανάσταση στη Συρία. Αναβολή για το 2012 ήταν η τελική ετυμηγορία.
---

Η επανάσταση της Συρίας
Η αλήθεια είναι ότι σκεφτήκαμε πολύ αν θα πρέπει να κάνουμε και το ωροσκόπιο της Συρίας. Δημοσιογραφικά ένα θέμα καμιά φορά εξαντλείται και δεν έχει κανείς να πει τίποτα καινούριο. Μετά την Τυνησία, την Αίγυπτο και την Συρία, πόσες άλλες χώρες να δει κανείς (σήμερα μάθαμε ότι αποχωρεί και ο πρόεδρος της Υεμένης).

Έτσι το ωροσκόπιο της Συρίας το είδαμε διερευνητικά. Προσπαθήσαμε να δούμε αν έχει να μας πει κάτι διαφορετικό από τις άλλες χώρες. Οι ημερομηνίες που διαλέξαμε να δούμε είναι η 1η Ιανουαρίου 1944, ημερομηνία που θεωρείται ως ημέρα αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του συριακού κράτους ( στην πραγματικότητα μετάβασης της γαλλικής κυριαρχίας στην τοπική κυβέρνηση που ακολουθήθηκε από διεθνή αναγνώριση ), ημερομηνία που και ο Campion θεωρεί ως ημερομηνία του ωροσκοπίου της χώρας, αλλά και η 13η Νοεμβρίου 1970, ημέρα εγκαθίδρυσης του καθεστώτος του Hafez Al-Assad. Και για τις δύο ημερομηνίες θα χρησιμοποιήσουμε ως ώρα την 00:00, ημερομηνία που είθισται να χρησιμοποιείται σε ωροσκόπια ανεξαρτησίας.


Κοιτάζοντας το γενέθλιο χάρτη της χώρας κανείς μπορεί να δει αντιφατικά πράγματα. Ο Ήλιος της χώρας κοντά στον 4ο οίκο της χώρας θα μπορούσε να σημαίνει μία κυβέρνηση λαϊκή αν δεν ήταν στον Αιγόκερω. Με σύνοδο Άρη Ουρανού στον 8ο οίκο (επαναστάτες απέξω) σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα και τρίγωνο με τον Ποσειδώνα δεν είναι τυχαίο που στο έδαφος της Συρίας βρήκαν εύφορο έδαφος και υποστήριξη διάφορες επαναστατικές οργανώσεις. Καθώς ο Άρης κυβερνά μάλιστα τον 7ο οίκο της χώρας, οι συνέπειες ήταν δύσκολες για τις σχέσεις της χώρας με τους άλλους.
Παρόλα αυτά ο Ωροσκόπος της χώρας είναι στο Ζυγό και η χώρα παίζει το ρόλο του ισορροπιστή στα μάτια των άλλων. Δεν είναι τυχαίο που η Hillary Clinton είχε πει όταν ανέλαβε το πόστο της ως Υπουργός Εξωτερικών ότι δεν μπορεί να γίνει ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη Συρία, αλλά κι ότι η Συρία ήταν αυτή που η στρατιωτική μεσολάβηση της τερμάτισε τον 30ετή εμφύλιο στο Λίβανο. Με τον Κρόνο να διελαύνει τη θέση του Ωροσκόπου μάλιστα ο ρόλος της χώρας διεθνώς αναμένεται να γίνει πιο σημαντικός ακόμη ή να υποστεί κάποια κρίση.
Στις διελεύσεις της χώρας στις 26 Γενάρη, ημέρα έναρξης των διαδηλώσεων στη χώρα δεν μπορούμε να μην εντοπίσουμε τη σύνοδο Άρη / Ήλιου στον Υδροχόο σε αντίθεση με το γενέθλιο Πλούτωνα στο Λέοντα στο Μεσουράνημα, όψη χαρακτηριστική μαζικών διαδηλώσεων εναντίον καταπιεστικής εξουσίας. Διαμεσολαβητική είναι η επίδραση της γενέθλιας συνόδου Άρη/Ουρανού, που δείχνει όντως ενδεχόμενη εμπλοκή ριζοσπαστικών οργανώσεων «απέξω» στην εξέγερση του «λαού».
Σημειωτέα επίσης είναι και η αντίθεση Ποσειδώνα /Δία με την οποία ξεκίνησε η εξέγερση (υπερβολικές προσδοκίες ίσως), ενώ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός της κοντινής απόστασης του Πλούτωνα από διέλευση προς το γενέθλιο Ήλιο της χώρας. Ωστόσο θα πρέπει να πούμε ότι για φέτος ο Πλούτωνας δε θα περάσει πάνω από τη θέση του Ήλιου, οπότε κατά τη γνώμη μας η πτώση της κυβέρνησης δεν αναμένεται να γίνει (αν γίνει φέτος).
Σημαντικές και οι χιαστί όψεις στο χάρτη αυτό με τον διελαύνοντα Ουρανό σε χιαστί όψη με το γενέθλιο Δία αλλά και τον διελαύνοντα Πλούτωνα σε χιαστί όψη με τη γενέθλια σύνοδο Άρη / Ουρανού. Οι χιαστί όψεις κρύβουν συνήθως δυσαρέσκεια που δε βρίσκει απευθείας «μέτωπο» και δεν μπορεί να βρει «εχθρό» να αντιμετωπίσει. Με λίγα λόγια υπάρχει δυσαρέσκεια, που δεν μπορεί να βρει «φταίχτη» όμως για να αποκτήσει στόχο.

Κοιτάζοντας τώρα το χάρτη της εγκαθίδρυσης του καθεστώτος του Assad με τις διελεύσεις του, μένουμε λίγο έκπληκτοι από τη δύναμη και την ενέργεια του χάρτη. Πραξικόπημα αναίμακτο (σύνοδος Ήλιου / Δία / Αφροδίτης ) με τη Σελήνη στον Ταύρο, σε σύνοδο με τον Κρόνο αλλά και αντίθεση με Δία και Αφροδίτη,  δείχνει ένα λαό που καταπιέζεται μεν (και φεύγει συχνά στο εξωτερικό οικονομικός μετανάστης), αλλά κι ένα λαό που αποκομίζει χρήματα από το εμπόριο ( άξονας 3ου / 9ου). Τελικά μία κατάσταση σταθερότητας που δεν αλλάζει εύκολα, όπως έδειξαν τα σαράντα χρόνια του καθεστώτος.
Από την άλλη Άρης και Ουρανός είναι πάνω στο γενέθλιο Ωροσκόπο της χώρας δείχνοντας την έμφαση που δόθηκε στην «επαναστατική» εικόνα της χώρας λόγω του πραξικοπήματος αυτού. Αυτό σε συνδυασμό με την ανάδρομη Αφροδίτη στο Σκορπιό δυσκόλεψε αρκετά τις διπλωματικές επαφές της χώρας, ενώ η διέλευση του Ουρανού από το Χείρωνα φέτος και κυρίως του χρόνου, θα αποκαλύψει μάλλον κι εδώ οικονομικά σκάνδαλα (ο Χείρωνας στον 8ο του καθεστώτος).
Από την άλλη η διέλευση του Κρόνου από τον Άρη και τον Ουρανό εμποδίζει τη «φυγή προς τα μπρος» που συνήθως επιχειρούσε το καθεστώς μέσω συγκρούσεων με το Ισραήλ, ενώ η αντίθεση του διελαύνοντος Ουρανού με τον Πλούτωνα του πραξικοπήματος (κυβερνήτη 4ου 4ου) και στη συνέχεια το τρίγωνο με τη γενέθλια σύνοδο Ερμή/Ποσειδώνα στον 4ο οίκο δείχνει την αντίδραση του λαού απέναντι στην οικονομική (?) κυρίως καταπίεση αλλά και την ιδεολογική ριζοσπαστικοποίηση του.
Όπως είπαμε πάντως οι διελεύσεις του Ουρανού και του Πλούτωνα δεν είναι ακόμη ώριμες για ανατροπή του καθεστώτος ή αποκαλύψεις σκανδάλων όπως στις άλλες αραβικές χώρες, οπότε πιστεύουμε ότι αυτές οι εξελίξεις μάλλον θα αναβληθούν για το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: