Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ο συμβολισμος του Ζωδιακου μεσα απο τα Τεσσερα Στοιχεια.

Κατά τους αρχαίους Αιγυπτίους ο Ζωδιακός ξεκινούσε από το Λέοντα ζώδιο της ωριμότητας του Πατέρα.

Κάθε Στοιχείο ωστόσο συνδεόταν και με ένα διαφορετικό πρόσωπο του Θεού εκφρασμένο στις 3 υποστάσεις του.

Έτσι το Στοιχείο της Φωτιάς ξεκινούσε από τον Κριό της νεαρής πνευματικότητας και της Αναζήτησης. Περνούσε στο Λέοντα της Ώριμης Συνειδητότητας και μετά στον Τοξότη του Δασκάλου.

Ο Αέρας εξέφραζε τη Συνειδητότητα μια Οκτάβα πιο χαμηλά δημιουργώντας τους ανθρώπινους νόμους. Οι Δίδυμοι έθεταν τα ανθρώπινα διλήμματα του καλού και του κακού. Ο Ζυγός την επίλυση του Διλήμματος μέσω της Δικαιοσύνης και ο Υδροχόος παγίωνε τη Γνώση με τη μορφή ανθρώπινων νόμων.

Μια οκτάβα χαμηλότερα ήταν η προσωπική συνείδηση του Νερού. Ο Καρκίνος πρώτο ζώδιο του νερού ξεκινούσε αφομοιώνοντας την προσωπική εμπειρία της ζωής. Ο Σκορπιός στην υλική του τροχιά "έδενε" τον άνθρωπο στην υλικότητα και ο Ιχθύς τον έκανε σκλάβο του υποσυνείδητου. Μέσα από τον πόνο της εμπειρίας όμως ο Σκορπιός μπορούσε να μετασχηματίσει την προσωπικότητα και στον Ιχθύ να τη φέρει να αναγνωρίσει και να ενωθεί με αγάπη με το υποσυνείδητο.

Τέλος το Στοιχείο της Γης υποδεχόταν τη Γέννηση στις 3 μορφές της. Ο Ταύρος τη σύλληψη του σπέρματος και την έναρξη της κύησης, η Παρθένος την υποδοχή της Ψυχής (στο 4μηνο της κύησης) κι ο Αιγόκερως τη γέννηση της τελειοποιημένης Μορφής.

Ο συμβολισμός αυτός αναδεικνύει ενδιαφέρουσες πληροφορίες και θα ήταν καλό να τον μελετήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: