Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Πρόσκληση σε Ομιλία: Αστρολογία και Αναζήτηση

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί, σας προσκαλούμε στην ομιλία μας "Αστρολογία και Αναζήτηση". Η ομιλία γίνεται στα πλαίσια του 7ου Therapy Planet, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην αίθουσα Φλώρινα, στο Ισόγειο του Ξενοδοχείου.

Στην ομιλία αυτή θα αναφερθούμε στη διαχρονική χρησιμότητα της Αστρολογίας ως εργαλείου εσωτερικής αναζήτησης. Αντλώντας παραδείγματα και αναφορές από το χώρο της Ψυχολογίας αλλά και από το χώρο της Εσωτερικής Φιλοσοφίας, θα υποδείξουμε τρόπους που η Αστρολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνάρτηση συμβόλων στην προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει τόσο τη δική του αυτογνωσία όσο και να κατανοήσει τον κόσμο. 

Την ίδια στιγμή θα αναδείξουμε προβληματισμούς του αστρολογικού χώρου που αποδεικνύουν ότι η Αστρολογία δεν είναι το ντετερμινιστικό σύστημα που νομίζουν οι περισσότεροι, αλλά ένα σύστημα κοσμικών διατάξεων, που αντιστοιχίζονται σε φυσικές ή ανθρώπινες λειτουργίες και το οποίο πέρα από τις όποιες αμφισβητήσεις της αντικειμενικότητας του χρησιμεύει στην προσπάθεια του ανθρώπου να νοηματοδοτήσει τον κόσμο.

Τέλος μέσα από την ομιλία μας θα προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε τους ακροατές να αντιμετωπίζουν την Αστρολογία με περισσότερη διάθεση πειραματισμού, προκειμένου να δουν βιωματικά πώς οι αρχές της αποδεικνύονται στο προσωπικό τους παράδειγμα.

Ο εισηγητής της ομιλίας Βασίλης Παπαδολιάς είναι ειδικός πληροφορικής, αστρολόγος, εισηγητής σεμιναρίων αστρολογίας και εσωτερικής φιλοσοφίας και συγγραφέας. 

Έχει συγγράψει 4 βιβλία, το τελευταίο εκ των οποίων ονομάζεται «Αστρολογία και Αναζήτηση» και διατίθεται από τις εκδόσεις IL Piccolo Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο.

Στους παρευρισκόμενους στην ομιλία θα δοθεί κουπόνι έκπτωσης για την αγορά του βιβλίου "Αστρολογία της Αναζήσητης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: