Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Έκλειψη Σελήνης στο Ζυγό – Ένταση και Επιθυμία Εξωτερίκευσης των Συναισθημάτων

H δεύτερη έκλειψη της χρονιάς γίνεται αυτή την Τετάρτη στις δύο περίπου το μεσημέρι. Σαν έκλειψη Σελήνης (που αντιστοιχεί σε Πανσέληνο) είναι σίγουρο ότι μεγαλώνει τα συναισθήματα και τα πάθη, ενώ αντίθετα οι εκλείψεις Ηλίου έχουν να κάνουν περισσότερο με πρόσωπα και με στόχους.

Η έκλειψη γίνεται στον άξονα 3-9 για τις συντεταγμένες της Ελλάδας, επομένως θα αναλωθεί περισσότερο σε θέματα μετακίνησης, μέσων ενημέρωσης (τηλεοπτικές άδειες;), κυκλοφοριακών μέσων, αλλά ενδεχομένως και ζητημάτων παιδείας. Εντάσεις στα κανάλια μεταξύ πολιτικών εμφανίζονται επίσης συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.
Η έκλειψη πάντως δεν έχει αρνητικές όψεις σε μία πρώτη ανάγνωση αντίθετα σχηματίζει όψη χαρταετού με τον Άρη και τον Ωροσκόπο. Είναι μία καλή έκλειψη από κάποια άποψη για να εμπεδωθεί μία σωστή επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών ιδεολογικών μερών. Επίσης δεν είναι κακή έκλειψη για ταξίδια και κοινωνικές γνωριμίες.

Ο Ωροσκόπος εκτός από τη συμμετοχή του στον χαρταετό έχει και κάποιες δυσκολίες κυρίως με τον Κρόνο και ειδικά σε θέματα ξενοφοβίας (Κρόνος στον Τοξότη) και ακροτήτων πάνω σε αυτό το θέμα (το ενάμισι τετράγωνο μπορεί να οδηγεί σε υπερβολές). Ειδικά από εκπροσώπους του «πολιτισμού» (5ος οίκος). Εναλλακτικά μπορεί να οδηγεί σε κάποιες δυσκολίες στους χώρους αυτούς ίσως λίγο στεγνής χρηματοδότησης (Δίας αδύναμος στην Παρθένο στον 2ο σε τετράγωνο με Κρόνο).

Οι Δεσμοί συμμετέχουν στο οικονομικό παιχνίδι από τους οίκους που βρίσκονται αλλά και στο ΤΑΥ τετράγωνο Αφροδίτης Ποσειδώνα με Δία και Κρόνο. Από τη μία έσοδα με το σταγονόμετρο (αδύναμος Δίας), από την άλλη προσδοκίες για χρηματοδότηση της «θυματοποιημένης» χώρας και στη μέση υπερβολές και εξάρσεις στο χώρο του 5ου που μπορεί να έχουν επίσης σχέση με όλα τα άλλα που είπαμε πιο πάνω αλλά ίσως και τον αθλητισμό (π.χ. διακοπή πρωταθλήματος).

Στο χάρτη της Ελλάδας του 1830 ο Ωροσκόπος της Έκλειψης πλησιάζει κοντά στην αντίθεση Ήλιου Κρόνου του χάρτη, ευτυχώς όχι υπερβολικά κοντά. Ωστόσο η αντίθεση Ήλιου Κρόνου από την πλευρά του Κρόνου θα μπορούσε να ιδωθεί ότι δέχεται αυτή την περίοδο και χιαστί όψεις από Ποσειδώνα και Πλούτωνα με μεγάλη ανοχή βέβαια, ευτυχώς, αλλά ο αρκετά υποψιασμένος μπορεί να μιλήσει και για μία υποψία σχηματισμού YOD.

Η όψη αυτή δύναται να διαλύσει τα δεδομένα για τους Έλληνες, όπως την αρχαία ιστορία, παράδοση, τζάκια, ακίνητη περιουσία, εξουσία που έχει διάφοροι "τοπάρχες" αλλά και εδαφική ακεραιότητα. Όλα αυτά στοιχεία που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τον Κρόνο στον Λέοντα στον 4ο οίκο. Την ίδια στιγμή επίσης μπορεί να οδηγήσουν και σε κατάλυση της κυβέρνησης (Ήλιος στον Υδροχόο στον 10ο).

Δυνητικά επομένως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αλλαγές, που ευτυχώς λόγω του ότι το YOD δεν είναι σφιχτό ίσως να μην είναι τόσο οξείες όσο θα μπορούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: