Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Συγκριτική μελέτη χαρτών 1822 και 1830. Μέρος Τέταρτο

Συγκριτική μελέτη χαρτών 1822 και 1830.


Μέρος Τέταρτο

Συνεχίζουμε τη μελέτη μας πάνω στους χάρτες της Ελλάδας με τα επόμενα δύο γεγονότα:

3ος χάρτης: Συνθήκη του Βερολίνου (13 Ιουλίου 1878) μετά το συνέδριο του Βερολίνου (13 Ιουνίου – 13 Ιουλίου 1878). 

Με βάση αυτή απετράπη το σχέδιο για τη Μεγάλη Βουλγαρία και δόθηκε εντολή για να διαπραγματευτούν Έλληνες και Τούρκοι την προσάρτηση Ηπείρου και Θεσσαλίας. Ελέγχεται για το με ποιο ημερολόγιο είναι.

Ας ξεκινήσουμε με την ημερομηνία της Συνθήκης, υποθέτοντας ότι είναι σε νέο ημερολόγιο. Εδώ βλέπουμε κάποιες ενδιαφέρουσες θέσεις, π.χ. τους Δεσμούς στον Κλήρο της Τύχης, τον Ήλιο στο Μεσουράνημα, αλλά αυτές εξαρτώνται από τον αν αποδεχτούμε τον Ωροσκόπο. Αντίθετα ο Ουρανός στον άξονα των Δεσμών είναι πολύ σημαντικός και βάζει υποψηφιότητα για την όψη υπόβαθρου που χρειαζόμαστε.

Αν θεωρήσουμε τις 13 Ιουλίου με το παλιό ημερολόγιο, τότε η 25 Ιουλίου σαν ημερομηνία του νέου θα δώσει τις παρακάτω διελεύσεις.


Εδώ βλέπουμε όμως ότι έχουν φύγει κι αυτές οι λίγες διελεύσεις ενεργοποιητών που είχαμε. Έτσι είναι προτιμότερο καταρχήν να μείνουμε στις 13 Ιουλίου.

Ας πάρουμε όμως στη συνέχεια και την έναρξη του συνεδρίου του Βερολίνου που έδωσε αυτή τη συνθήκη, που έγινε στις 13 Ιουνίου.


Εδώ αντί για Ήλιο έχουμε Άρη κοντά στο Μεσουράνημα, αλλά δε φαίνονται σημαντικά καλύτερες όψεις. Ίσως ο Ήλιος μόνο που κάνει θετικές όψεις με τους Δεσμούς. Ας δούμε όμως μήπως έχουμε κάτι καλύτερο εάν θεωρήσουμε την ημερομηνία αυτή με το παλιό ημερολόγιο.


Εδώ δεν έχουμε σημαντικές τροποποιήσεις, οπότε μας είναι αδιάφορη τελικά η χρήση του.
Πάμε στο 4ο γεγονός τώρα.

4ος χάρτης: Συμφωνία της Κωνσταντινούπολης (28 Μαρτίου 1881, ελέγχεται με ποιο ημερολόγιο είναι). Οριστικοποίηση της προσάρτησης της Θεσσαλίας και της Άρτας.


Εδώ έχουμε πάλι σημαντικές όψεις όπως:

1. Ο Ουρανός που ενεργοποιεί πάλι την αντίθεση Άρη-Αφροδίτης
2. Η παρουσία του Ερμή στην ίδια αντίθεση
3. Η παρουσία του Άρη στον άξονα των Δεσμών
4. Η επιστροφή του Δία και οι θετικές όψεις με τους Δεσμούς και τη σύνοδο με Δία και Κρόνο

Εάν θεωρήσουμε ότι η ημερομηνία είναι με το παλιό ημερολόγιο έχουμε τον παρακάτω χάρτη.


Εδώ ο Άρης παίρνει σειρά στην αντίθεση Άρη Αφροδίτης, ενώ ο Ήλιος ενεργοποιεί ακμή 7ου οίκου και σύνοδο Δία Κρόνου. Επίσης η Σελήνη μπορεί να ενεργοποιεί τον άξονα των Δεσμών. Είναι δηλαδή εξίσου δυναμικές διελεύσεις με τον προηγούμενο χάρτη. Επιβεβαιώνεται δηλαδή αυτό που είπαμε στην αρχή ότι παραδόξως οι διελεύσεις λειτουργούν και με το παλιό και με το νέο ημερολόγιο. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό θα το δούμε στο τέλος μόλις δούμε και τους άλλους δύο χάρτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: