Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Πανσέληνος στους Διδύμους

Μία περίεργη Πανσέληνος έρχεται σε συνέχεια της Νέας Σελήνης του μήνα. Αρχικά η Πανσέληνος δε δείχνει και στα καλύτερα της. Τα Φώτα είναι σε αναιρετικές μοίρες και ο χάρτης χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο σταυρό, που το γενικό πρόσταγμα στιγμιαία το έχει ο Ερμής (γενικός χορηγός των τεσσάρων και στο ζώδιο του). Η Πανσέληνος μάλλον έχει να κάνει με τα γνωστά εκπαιδευτικά και συγκοινωνιακά θέματα της εποχής (απεργίες, μεγάλη έξοδος εκδρομέων, κλπ), όμως το τρίγωνο με τον Ουρανό δείχνει μάλλον εκτόνωση των εντάσεων χωρίς μεγάλες ανατροπές. Από την άλλη ο Άρης που είναι σε χιαστί όψη με τον Ουρανό, δημιουργεί μία υπόγεια απειλή, η οποία εκδηλώνεται σε πιο ευαίσθητες περιπτώσεις σε εξάρσεις ασθενειών (σωματικών ή ψυχολογικών που οδηγούν και σε εγκλήματα).

Τα μεταβλητά ζώδια είτε λόγω της Πανσελήνου είτε λόγω του μεγάλου σταυρού στα μεταβλητά αναμένεται να δυσκολευτούν περισσότερο να τα φέρουν εις πέρας, ενώ δυσκολίες θα έχουν και οι πρώτες μέρες των παρορμητικών λόγω του ότι ο ωροσκόπος και το μεσουράνημα του χάρτη είναι στις μοίρες των ζωδίων τους. Η βασική παράμετρος πάντως που υποδηλώνεται από τον ωροσκόπο, ο κυβερνήτης του οποίου είναι πάνω στο Μεσουράνημα είναι πώς δε θα μας ξεφύγει ο έλεγχος και πώς θα κρατήσουμε τα πράγματα σε ηρεμία.

Στο χάρτη της Ελλάδας του 1830 έχουμε τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Ερμή του χάρτη, στοιχείο που κινεί υποψίες για ξαφνικές εκλογικές πρωτοβουλίες (όποτε διεγείρεται αυτός ο Ερμής όλο και κάτι γίνεται σε αυτόν τον τομέα), ωστόσο ίσως η επίδραση να εκτονωθεί απλά σαν απειλή εκλογών, αντί να πραγματοποιηθεί. Πάντως ο Ουρανός τετραγωνίζει πλέον τον Ήλιο του χάρτη του 1822, οπότε τα ξαφνικά πρέπει να τα περιμένουμε αυτό το καλοκαίρι και να μην μας ξαφνιάζουν.

Μία άλλη παράμετρος είναι επίσης το γεγονός ότι η Πανσέληνος κάνει όψη 135 μοιρών με την αντίθεση Ήλιου Κρόνου του χάρτη του 1830, οπότε εδώ ίσως έχουμε μία κυβέρνηση ή γενικά μία μορφή εξουσίας (διευθυντής στη δουλειά, προϊστάμενος, κλπ) που πάει να δημιουργήσει ζήτημα από το τίποτα. Κι αν δεν μπορέσει να χαλιναγωγήσει την επιθυμία του/της για περισσότερα (που μπορεί λόγω Διδύμων να εκφραστεί και ως αμετροέπεια) μπορεί να βγει τελικά χαμένος/η από αυτή την ιστορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: