Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

H Είσοδος του Δία στον Τοξότη και η επίδραση για την Ελλάδα

H Είσοδος του Δία στον Τοξότη
Τον παλιό καιρό, που δεν υπήρχαν κράτη εθνικά όπως τα λέμε, δηλαδή Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, κλπ, δεν υπήρχαν Συντάγματα, συνθήκες αναγνώρισης, ΟΗΕ, κλπ, οι αστρολόγοι δεν είχαν αυτό που λέμε σήμερα ωροσκόπια κρατών. Έτσι αν ήθελαν να κάνουν πρόβλεψη δεν είχαν κάποιο ωροσκόπιο να βασιστούν. Στα αρχαία χρόνια βασίζονταν στα ωροσκόπια γέννησης των βασιλιάδων. Το Μεσαίωνα, άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτό που ονομάζουμε Ωροσκόπια Εισόδου. Τι είναι αυτά; Κάθε βαρύς πλανήτης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας με το που θα πατήσει σε ένα νέο ζώδιο, καλή ώρα ο Δίας στον Τοξότη, με το που θα αγγίζει δηλαδή τη μηδενική μοίρα, καταγράφεται μία ώρα. Αυτή την ώρα συντάσσεται ένας χάρτης. Και ο χάρτης αυτός λέγεται Χάρτης Εισόδου (Ingress Chart) του Δία (ή του Κρόνου, Ουρανού, Ποσειδώνα, κ.λ.π.).
Τι μας λέει ο χάρτης εισόδου; Μας λέει τι θα γίνει με το που θα μπει ο Δίας στον Τοξότη. Μας λέει καταρχήν κάποια γενικά πράγματα. Αν π.χ. στο χάρτη εισόδου ο Δίας έχει καλές όψεις, τότε το έργο του θα διευκολυνθεί από τις συνθήκες. Αν έχει κακές όψεις, δε θα διευκολυνθεί, θα εμποδιστεί.
Ο χάρτης εισόδου όμως δεν είναι ίδιος για όλον τον κόσμο. Ανάλογα με το μέρος που βρίσκεται ο αστρολόγος, συντάσσει το χάρτη με διαφορετικές συντεταγμένες, συνήθως τις συντεταγμένες της πρωτεύουσας της χώρας που βρίσκεται. Επειδή οι συντεταγμένες διαφέρουν, διαφέρουν και οι οίκοι. Σε άλλα μέρη του κόσμου δηλαδή ο Δίας με το που θα μπει στον Τοξότη θα βρεθεί στον 1ο οίκο, σε άλλες στο 2ο οίκο, κλπ.
Αυτό είναι σημαντικό γιατί μας δείχνει σε ποιον τομέα της ζωής θα επηρεαστεί περισσότερο αυτό το μέρος. Θα επηρεαστεί στα οικονομικά, στην κατανάλωση (2ος), στις συγκοινωνίες (3ος), στα ακίνητα (4ος), στον τουρισμό (5ος), στις βιομηχανιες (6ος), στις εξωτερικές σχέσεις (7ος), στις καταθέσεις, κεφάλαια, δάνεια (8ος), στα δικαστήρια, πανεπιστήμια, μεγάλα μέσα ενημέρωσης (9ος), στην κυβέρνηση (10ος), στα κόμματα (11ος), στην κοινωνική πρόνοια (12ος) ή στη γενική εικόνα του κράτους στον υπόλοιπο κόσμο (1ος);
Επιπλέον όταν ο πλανήτης είναι στους γωνιακούς οίκους του χάρτη (1ος, 4ος, 10ος, 7ος), τότε είναι μεγαλύτερη η επιρροή του. Γι' αυτό και σε άλλα κράτη θα ασκήσει μεγαλύτερη επίδραση και σε άλλα όχι.
Αλλά και το ζώδιο του Ωροσκόπου μπορεί να παίζει ρόλο στο χάρτη που αφορά συγκεκριμένη χώρα. Άλλο να κάνεις το χάρτη Εισόδου του Δία και να σου βγαίνει Ωροσκόπος Τοξότης, που είναι το ζώδιο του Δία και άλλο να σου βγαίνει Ωροσκόπος Αιγόκερως, που ο Δίας δεν είναι πολύ δυνατός σε αυτό το ζώδιο.
Συνεπώς η μελέτη των Χαρτών Εισόδου, είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν θέλουμε να κάνουμε εκτίμηση και προβλέψεις για ένα μέρος του κόσμου. Γι' αυτό και εντάσσεται στους κόλπους της λεγόμενης Πολιτικής ή Κοσμικής Αστρολογίας (Mundane Astrology).
Εν προκειμένω ο χάρτης εισόδου του Δία στον Τοξότη για την Ελλάδα γίνεται σε οίκο που βρίσκεται αρκετά ψηλά στο χάρτη, δηλαδή στον 9ο οίκο. Δεν είναι γωνιακός οίκος όμως, άρα δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνουν "παπάδες" σε αυτή τη χώρα. Θα επηρεάσει όμως τα θέματα δικαιοσύνης, καθώς είναι σε σύνοδο με την ακμή του 9ου οίκου και μάλιστα θα υποστηρίζεται από ένα λαϊκό αίσθημα εκδίκησης, καθώς είναι σε σύνοδο με τη Σελήνη στο Σκορπιό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι παραπομπές στη δικαιοσύνη θα συνεχίσουν με μεγάλο ενθουσιασμό υποστηριζόμενες από μία διάθεση του λαού να τιμωρηθούν κάποιοι υπεύθυνοι.
Κατά τα άλλα ο ωροσκόπος του χάρτη είναι οι Ιχθείς, που αν και σήμερα έχουν κυβερνήτη τον Ποσειδώνα, παραδοσιακά είχαν κυβερνήτη τον Δία. Αυτό ενισχύει από μία άλλη σκοπιά την επίδραση του Δία για την Ελλάδα κυρίως όμως από τη σκοπιά των Ιχθύων, δηλαδή στην παροχή φροντίδας, πρόνοιας, κλπ. Η επιδοματική πολιτική που ξεκίνησε ήδη ενόψει πιθανών εκλογών, ίσως να σχετίζεται με το θέμα. Ή ίσως να είναι μία χρονιά που θα παίξουν σημαντικό ρόλο τα εκκλησιαστικά. Κι αυτό και λόγω των Ιχθύων, αλλά και γιατί ο 9ος οίκος που αναφέραμε πριν σχετίζεται επίσης με την εκκλησία.
Κατά τα λοιπά ο Δίας έχει καλές όψεις στο χάρτη και με τον Βόρειο Δεσμό στον 5ο (τουρισμός, αθλητισμός), που είναι και η γενέθλια οικοθεσία του Βόρειου Δεσμού στο χάρτη της Ελλάδας του 1830 και με τον Ωροσκόπο. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε επίσης περισσότερες ακόμη αθλητικές διακρίσεις.
Μία μόνο άσχημη όψη δέχεται ο Δίας από τον Άρη από τον 11ο οίκο και το ζώδιο του Υδροχόου. Κι αυτό θα μπορούσε επίσης να έχει να κάνει με τις διαφωνίες περί εκκλησίας μεταξύ των κομμάτων.
Ο Δίας στον 9ο θα μπορούσε να σημαίνει και σημαντικό νομοθετικό έργο, συνεπώς θα μπορούσε να έχει να κάνει και με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Άλλωστε γενικότερα ο Δίας είναι νομοθέτης πλανήτης και το να βρεθεί και στον 9ο οίκο μπορεί να έχει σχέση με το θέμα. Αν και το σωστό στην πολιτική αστρολογία είναι να βάζουμε την νομοθεσία στον 11ο οίκο εκεί που είναι η βουλή και στον 9ο να βάζουμε τη δικαστική εξουσία, ίσως τα δύο αυτά να συνδέονται, μέσω αποφάσεων ανωτάτων δικαστηρίων.
Σημαντικό είναι επίσης ότι ο Δίας κυβερνάει και το Μεσουράνημα του χάρτη. Δηλαδή οι δύο σημαντικότεροι οίκοι ο Ωροσκόπος και το Μεσουράνημα κυβερνώνται από το Δία, οπότε παρόλο που δεν είναι σε γωνιακό οίκο ο Δίας στον χάρτη, οι επιδράσεις του δε θα είναι αμελητέες. Η κυβέρνηση επίσης θα επηρεαστεί από το νομοθετικό έργο που έχει εξαγγείλει κι ίσως εν μέρει χαρακτηριστεί από αυτό.
Βεβαίως θα πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση στις προβλέψεις, γιατί ο χάρτης που κοιτάμε είναι μία μόνο παράμετρος για να κάνουμε προβλέψεις για το 2019. Έχουμε να δούμε κι άλλα πράγματα, τις κινήσεις των άλλων πλανητών, όψεις, εκλείψεις, ωροσκόπια αρχηγών, ωροσκόπια της Ελλάδας και πολλά άλλα. Όλα αυτά δουλεύονται μαζί για να βγει ένα συμπέρασμα. Ο χάρτης όμως δείχνει αρκετά δυναμικός για θέματα νομοθεσίας, εκκλησίας, δικαιοσύνης, μέσων ενημέρωσης (νέα κανάλια ίσως), πανεπιστημίων (θα δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν και ιδιωτικά πανεπιστήμια;) και πάνω σε αυτά τα θέματα ίσως δούμε μεγάλη επέκταση.
Θεωρώντας ότι ο Δίας δείχνει και τις επενδύσεις στην οικονομία, επίσης μπορεί να δείχνει επιχειρήσεις ή μεγάλες συγχωνεύσεις και επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς που αναφέραμε πιο πάνω.
Σε κάθε περίπτωση για την Ελλάδα δείχνει να είναι σημαντική αυτή η είσοδος αυτή καθώς όπως είπαμε στο χάρτη εισόδου μπορεί να θεωρηθεί ότι κυβερνά και τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα. Οψόμεθα να δούμε ποια πράγματα από όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια μπορεί να διορθώσει αυτός ο Δίας, πριν μπει στον Αιγόκερω το Δεκέμβριο του 2019, όπου μάλλον θα είναι πιο υποτακτικός και πειθήνιος στις εξωτερικές υποδείξεις.
Καλή Είσοδο του Δία να έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: