Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Το ωροσκόπιο της Αλίκης Μπέιλη.

Το ωροσκόπιο της Αλίκης Μπέιλη. 


Η παράδοση λέει ότι η ίδια είχε αναφέρει ώρα γέννησης στον προσωπικό της φίλο και αστρολόγο Ντέιν Ρουντήαρ την 7:32 κι εκείνος με διόρθωση ωροσκόπου της υπολόγισε ώρα 7:42. 
Το αστείο είναι ότι κορόιδευε τους αστρολόγους ότι καθένας της έβγαζε και άλλο ωροσκόπο. 
Άλλος Λέων, άλλος Παρθένος και άλλος Ιχθείς. 
File:Алиса Анна Бейли.jpegΗ ίδια έλεγε ότι προτιμώ τους Ιχθείς γιατί και ο άντρας μου είναι Ιχθείς και τα παιδιά μου έχουν σχέση από άξονα με αυτό το ζώδιο. 
Ακόμη και σήμερα στους κύκλους των μαθητών της γίνεται debate για το ποιος είναι ο σωστος ωροσκόπος της. 
Μία δεύτερη σημαδιακή ημερομηνία ωστόσο είναι αυτή που λέγεται ότι είχε την πρώτη τηλεπαθητική κρούση από το Θιβετανό. 
19 Νοεμβρίου 1919 λέγεται ότι συνέβη αυτό πρώτη φορά και πολλοί αστρολόγοι προσπάθησαν να δουν τι μπορεί να φαίνεται στο ωροσκόπιο της εκείνη την ημέρα. Εντύπωση προκαλεί βέβαια ο Ποσειδώνας από διέλευση πάνω στον Ωροσκόπο της στο Λέοντα, αλλά και ο Ήλιος σε σχηματισμό ΤΑΥ τετραγώνου με τον Ουρανό σε τετράγωνο και αντίθεση με τον Πλούτωνα. 
Το Ηλιακό τόξο όμως είναι ίσως πιο αποκαλυπτικό, καθώς τοποθετεί το Μεσουράνημα του Ηλιακού Τόξου επάνω στο γενέθλιο Πλούτωνα της ακριβώς στον ίδιο άξονα που ενεργοποιούσε και η διέλευση του Ήλιου. Βεβαίως κάνει εντύπωση η άσχημη μοίρα της συνόδου στις 27 Ταύρου. Στο χάρτη της εποχής όμως δείχνει μάλλον να κάνει περισσότερο σύνοδο με την Αλκυόνη παρά με τον Αλγκόλ.
Και βέβαια άλλο ένα σημαντικό σημείο του γενέθλιου χάρτη της ήταν οι πλανήτες εκτός ορίων. Ο Ερμής στον Καρκίνο στην ακμή του 12ου οίκου που πολλοί λένε ότι ευθυνόταν για την τηλεπαθητική της επαφή αλλά και η Λίλιθ σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Ήλιο στον 11ο που ευθύνεται για τις πολλές περιπέτειες της σε θεοσοφικές ομάδες.
Το σίγουρο είναι ότι ένα τέτοιο γεγονός τηλεπαθητικής επαφής ίσως να απαιτεί περισσότερη μελέτη από την συναστρία απλά των διελεύσεων και ενός ηλιακού τόξου. Εάν ισχύει ότι οι δάσκαλοι συμβουλεύονται περισσότερο τον αστρικό ζωδιακό, τότε αξίζει να δούμε την ιδιοσυναστρία του χάρτη της. Θα δούμε ότι ο Ποσειδώνας ο αστρικός είναι πάνω στο τροπικό της Μεσουράνημα στο Γενέθλιο, ένδειξη που είναι πιο ξεκάθαρη για τηλεπαθητική κρούση (το Μεσουράνημα θεωρείται το κέντρο της Κεφαλής). Και ο αστρικός Ουρανός στον τροπικό Ωροσκόπο μας θυμίζει περισσότερο την άναρχη και ανυπότακτη γυναίκα που υπήρξε η ίδια.
Τοποθετώντας μαζί τις αστρικές και τροπικές διελεύσεις στον γενέθλιο χάρτη της βλέπουμε μία ιδιοσυναστρία Δία Κρόνου, αλλά και το Μεσοδιάστημα των αστρικών Δία και Κρόνου πάνω στον Ωροσκόπο της και στον τροπικό Ποσειδώνα, πλανητική εικόνα που μας δείχνει την επιλογή ενός οργανωτή, επιλογή που ο ίδιος αντιλαμβάνεται βέβαια ποσειδώνια (δεν ξέρει γιατί τον διάλεξαν στην αρχή και τι τον θέλουν)
Πιο συνταρακτική όμως είναι η τριπλή συναστρία ηλιακού τόξου αστρικού, ηλιακού τόξου τροπικού και γενέθλιου χάρτη. Εκεί φαίνεται ότι πάνω στο γενέθλιο Πλούτωνα, δεν έχουμε απλά το τροπικό μεσουράνημα του ηλιακού τόξου, αλλά και τον αστρικό Ποσειδώνα. Κι όλα αυτά βεβαίως κοντά στην Αλκυόνη (οι δάσκαλοι δουλεύουν πάντα με απλανείς αστέρες στην επιλογή του χρόνου μυήσεων). Ο Πλούτωνας από την άλλη που ενεργοποιήθηκε στον γενέθλιο χάρτη μας δείχνει ότι η μύηση που δέχτηκε, εισπράχθηκε από την ίδια ως κατάληψη από μία άλλη οντότητα. Έτσι τη βίωσε υποκειμενικά (ο τροπικός δείχνει πώς εμείς το βιώνουμε, ο αστρικός, πώς το βλέπουν οι δάσκαλοι).
Μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που δείχνει ότι σε ωροσκόπια μυήσεων και μυημένων ο τροπικός ζωδιακός δε φτάνει να εξηγήσει αυτά που συμβαίνουν.
Ακολουθούν οι σχετικοί χάρτες για τη μελέτη σας.

Πηγή Ωροσκοπίου: https://www.astro.com/astro-databank/Bailey,_Alice_A.







Δεν υπάρχουν σχόλια: