Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

To 2020 δεν είναι μάλλον ένα έτος αλλαγών

Αν εξαιρέσουμε την περίοδο παραμονής του Άρη στον Κριό που θα χαλάσει λίγο τη σούπα από τον Ιούλιο ως το Δεκέμβρη, κακώς περιμένουν και γράφουν πολλοί για μεγάλα και σημαντικά πράγματα μες το 2020. Το 2020 είναι κατεξοχήν χρονιά μικρών πραγμάτων. Ευνοείται ζωδιακά ο κύριος των περιορισμών ο Κρόνος και οι δύο φορείς των αλλαγών ο Δίας και ο Ουρανός είναι στην πτώση τους, δηλαδή στη δειλία τους και στη διστακτικότητα τους.

Η χρονιά είναι μία κατεξοχήν χρονιά διαχειριστική, με καλές εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης, αλλά μέχρι εκεί. Όλοι θα κάνουν τη δουλειά τους σωστά, αλλά μέχρι εκεί. Κανένας δε θα έχει διάθεση για επανάσταση. Οι δε σύνοδοι ξεχνάμε πάντα, ότι πριν γίνουν ξεκινήματα, γίνονται πρώτα τέλος. Πολλά πράγματα θα τελειώσουν λοιπόν και για να δουμε τι είναι αυτό που θα τελειώσει πρέπει να πάμε στις προηγούμενες συνόδους Δία Πλούτωνα, Κρόνου Πλούτωνα και Δία Κρόνου για να δούμε τι είναι αυτό που ξεκίνησε τότε.

Όσο για τις εκλείψεις, αν και γλύκανε λίγο η έκλειψη της 26/12, η έκλειψη της 10/1 σε σύνοδο με Κρόνο και Πλούτωνα ίσως (λέμε ίσως) έχει να κάνει με πάρα πολύ υψηλό ψύχος. Και νέκρωμα της αγοράς, από όσο λίγο ζεστάθηκε τις γιορτινές μέρες.


Όσο δε εμάς αυτό που περνάει από το χέρι μας και ευνοούν οι συνθήκες, είναι αυτό που θα τελειώσει να τελειώσει σωστά. Και με το σωστό τρόπο. Π.χ. αν φύγουμε από μία δουλειά, να φύγουμε με το σωστό τρόπο. Αν φύγουμε από μία σχέση, ομοίως, κ.ο.κ.


Ενδεικτικά παραθέτουμε τους χάρτες των τριών τελευταίων συνόδων με το χάρτη της Ελλάδας του 1830. Η 1η σύνοδος γίνεται στον 12ο οίκο, αναφερόμενη ίσως στο θέμα των συντάξεων που μας απασχόλησε την τελευταία 20ετία. Η 2η σύνοδος γίνεται στην ακμή του 8ου αφορώντας ίσως τον εύκολο πλουτισμό που δεν τελεσφόρησε (ή μήπως τελεσφόρησε;). Και η 3η σύνοδος γίνεται στον 6ο οίκο αφορώντας ίσως τις εργασιακές συνθήκες ειρήνης που ισχύουν σήμερα και που διά νόμου καθιερώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄80.

Σύνοδος Δία Κρόνου το 2000 πάνω στο χάρτη της Ελλάδας του 1830

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σύνοδος Δία Πλούτωνα το 2007 πάνω στο χάρτη της Ελλάδας του 1830
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σύνοδος Κρόνου Πλούτωνα το 1982 πάνω στο χάρτη της Ελλάδας του 1830.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: