Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Η Λίλιθ στον Κριό, η Γενέθλια και η Διελαύνουσα επιρροή της

Η Λίλιθ στον Κριό, η Γενέθλια και η Διελαύνουσα επιρροή της

Ένα μυστήριο μαθηματικό σημείο, η Μαύρη Σελήνη υπόκειται συχνά σε διαφορετικές ερμηνείες, ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός. Αλλάζοντας ζώδιο περίπου κάθε 9 μήνες, η Λίλιθ είναι αρκετά εύκολα παρατηρήσιμη στα ζώδια όμως και έτσι είναι κρίμα να μην έχουμε ένα σταθερό σημείο αναφοράς για την ερμηνεία της. Με την ευκαιρία της εισόδου της Λίλιθ στον Κριό από το πρωί της Δευτέρας όμως ας ασχοληθούμε λίγο με την επιρροή της στο γενέθλιο χάρτη ή την  επιρροή της από τις διελεύσεις.

Σε μία ιδιαίτερα δυναμική προσωπικότητα μπορεί να μετατρέψει μία γυναίκα κυρίως η θέση της Λίλιθ στον Κριό, ιδιαίτερα εάν είναι σε γωνιακό οίκο. Μέσα από την επιρροή της η γυναίκα γίνεται απαιτητική, δεν δίνει περιθώρια χρόνου στους άλλους, δεν τους λυπάται και δεν τους συμπονά, αν δεν μπορούν να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους. Χρησιμοποιεί τον χρόνο της με πολύ πυκνό τρόπο, χωρίς να χάνει καιρό σε συναισθηματισμούς που της καταναλώνουν το χρόνο, ούτε όταν κάνει σεξ με τους ερωτικούς παρτενέρ της. Οι δραστηριότητες της έχουν έντονο σωματικό πρόσημο, με το γυμναστήριο να δεσπόζει στην προσπάθεια να είναι πάντα fit και να έχει να επιδείξει πάντα μία ερωτική εικόνα. Δεν περνάει απαρατήρητη ερωτικά και της αρέσει να προκαλεί, φέρνοντας τον εραστή της στο κρεβάτι του συζύγου. Κοινωνικά και επαγγελματικά δε λυπούνται την κακομοιριά και δεν χαρίζονται στους αδύναμους. Είναι ώρα να μεγαλώσεις θα σου πουν, αν πας να κλαφτείς ότι σε αδίκησαν. Εμφανισιακά δείχνουν την υπεροχή τους, με το να ντύνονται προκλητικά, επιβάλλοντας τη θέληση τους με το να δείχνουν μία σκληρή προκλητικότητα, που δεν αφήνει πολλά στη φαντασία. Καθώς όμως το ζωδιακό σημείο του Άρη δεν τα πάει και πολύ καλά με τη διαχείριση της αποτυχίας, η Λίλιθ στον Κριό επίσης δεν αρέσκεται να χάνει. Και χάσιμο σημαίνει ενίοτε και συναισθηματικό πόνο. Έτσι μία τέτοια Λίλιθ δε δένεται και δεν δίνεται για να μη βγει χαμένη. Κι αν πληγωθεί είναι σίγουρο ότι θα πληγώσει συνήθως με άμεσο και βίαιο τρόπο. Είναι επίσης περήφανη και δε δέχεται την ταπείνωση, την οποία θα ανταποδώσει πολλαπλασιαστικά. Μία πληγωμένη Λίλιθ σε μία γυναίκα, μπορεί να τη μετατρέψει σε κάποια που παίζει με τους άντρες, ενώ κοιτάζει αφ’ υψηλού τις γυναίκες. Αντίθετα βρίσκεται στο στοιχείο της όταν ο σύντροφος της ή ο φίλος της της φέρεται όπως της αρέσει, δηλαδή ανταγωνιστικά. Όταν γίνεται σύντροφος στην τόλμη, ενίοτε και στην παραβίαση των κανόνων.

Ίσως αρχετυπικά το πιο γνωστό πρότυπο Λίλιθ να είναι η Μαντόνα. Θα κάνει ότι βάλει στο κεφάλι της, δε θα σταματήσει πουθενά, θα αγνοήσει τις κριτικές που την λένε σκύλα, θα προκαλέσει τον εαυτό της, κάνοντας τις απίστευτες χορευτικές ή αθλητικές ακρότητες και θα χρησιμοποιήσει τους εραστές της σαν εργαλεία. Στο τέλος όμως κανείς δε θα τολμά να της φερθεί χωρίς σεβασμό.

Το αδύνατο σημείο αυτής της Λίλιθ; Αν κάποιος πάει με τα νερά της και κάνει ότι τη σέβεται, μπορεί να την χειριστεί και να την κάνει υποχείριο του μέσω της κολακείας ή με τον να την ταΐζει σεξουαλικά.

H διέλευση της Λίλιθ στον Κριό

Η Λίλιθ στον Κριό έρχεται μετά από μία περίοδο 9 μηνών που είχαμε Λίλιθ στους Ιχθείς. Έρχεται δηλαδή μετά από μία περίοδο που μπορεί να βρεθήκαμε μπροστά σε άτομα που το έπαιξαν θύματα και κέρδισαν. Η υπομονή βραβεύτηκε στη διεκδίκηση ενός άντρα, το χαμηλό προφίλ κέρδισε σε σχέση με την άμεση προσέγγιση.

Τα πράγματα τώρα αντιστρέφονται με την Λίλιθ στον Κριό και έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτό μπορεί να εκφραστεί πλέον. Στο μέσο άνθρωπο η Λίλιθ στον Κριό μπορεί να τον φέρει σε καταστάσεις που να ακούει ανθρώπους να μιλάνε με τέτοιο τρόπο που να σκέφτεται από μέσα του «μα δεν ντρέπεται;». Ή να βρίσκει τον εαυτό του σε μια θέση που να λέει «μας πώς ξεστόμισα τέτοια κουβέντα»;. Η αμεσότητα φτάνει ενίοτε στα όρια της ξεδιαντροπιάς για τα μάτια του μέσου μικροαστού βεβαίως, που δεν είναι και δηλωμένος φαν αυτή της Λίλιθ. Από την άλλη ζώδια της Φωτιάς με αυτή τη Λίλιθ θα δουν να επιταχύνονται πολύ οι υποθέσεις τους με τη βοήθεια του να ξεπεράσουν τις αναστολές τους και να βγουν να πουν στην ψύχρα τι είναι αυτό που θέλουν. Ή μπορεί να δεχτούν βοήθεια από γυναίκες στο περιβάλλον, οι οποίες κάνουν αυτή τη «βρώμικη δουλειά» που οι ίδιοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν. Προσοχή όμως, αν συναντήσετε τέτοιες γυναίκες, μην διανοηθείτε να τις προσβάλλετε, αφού σας προωθήσουν. Και επιπλέον, αν σας κάνουν κάποιο φλερτ που δείχνει ότι τους αρέσετε, θα πρέπει «δυστυχώς» να κάτσετε και να το υποστείτε. Δε σας βοήθησαν για τα όμορφα σας μάτια (ή μάλλον γι' αυτό ακριβώς σας βοήθησαν).

Για τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, ειδικά τους άντρες, είναι μία περίοδος όχι και τόσο εύκολη, γιατί θα περνάνε δίπλα σας υπάρξεις που θα θέλετε να παρατήσετε τα πάντα επιτόπου να τις κατακτήσετε. Μην μπερδεύεστε όμως, γιατί δεν κατακτούνται. Αν σας περισσεύει χρόνος και χρήμα να «εξερευνήσετε» μία τέτοια γυναίκα, καλό είναι, θα βρείτε ότι είναι αχόρταγη ερωτικά και μπορείτε να ασχολείστε μαζί της συνεχώς. Όμως δεν πρόκειται να σας παρηγορήσει, αν κάτι δεν πάει καλά στη δουλειά σας, ούτε να σας υποστηρίξει στην ανάγκη σας. Και βέβαια, ούτε λόγος να νοιαστεί για το γάμο ή τα παιδιά σας. Προσοχή λοιπόν στις παρορμήσεις και εάν έχετε διάθεση για περιπέτειες να είστε προετοιμασμένοι να πέσετε στη μάχη «σαν άντρες».

Πολιτικά, είναι ενδιαφέρον ότι θα δούμε να κορυφώνεται μία πολιτική θρασύτητα. H προηγούμενη περίοδος που η Λίλιθ ήταν στον Κριό συνέπεσε με την κορύφωση της Αραβικής Άνοιξης το 2011 χέρι χέρι με τους Δία και Ουρανό στον Κριό βέβαια. Η έλλειψη δισταγμών και η καταπληκτική επιτάχυνση των γεγονότων σα να μην υπήρχε αύριο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν μία επιρροή της Λίλιθ. Με την έξοδο της από τον Κριό στις αρχές του 2012, θα λέγαμε ότι το νέο status μάλλον παγιώθηκε. Είναι ενδιαφέρον πώς και πάλι αυτή την περίοδο όπως και τότε έρχεται στο προσκήνιο η Λιβύη και η απροκάλυπτη παρέμβαση των ξένων στις υποθέσεις της. Ίσως να είναι και σύμπτωση, αλλά ίσως και όχι. Τα συμφέροντα των μεγάλων προωθούνται σε τέτοιες περιόδους χωρίς αιδώ σε σημείο που να λέμε «μα δεν ντρέπονται;». Ε, από ότι φαίνεται σε αυτές τις περιόδους, όχι, δεν ντρέπονται.

Σε προσωπικό επίπεδο είναι ώρα να κάνετε πράγματα που ίσως δε θα θεωρούσατε ηθικά για τον εαυτό σας. Αν αυτός που θέλετε είναι παντρεμένος, ίσως βρεθείτε να πείτε «θα τον διεκδικήσω, σε τι είναι καλύτερη από μένα η γυναίκα του». Αν κυνηγάτε μία θέση στη δουλειά, ίσως πείτε, θα πάω στο αφεντικό να του μιλήσω, γιατί να ντραπώ, κι ας πουν ότι του ρίχνομαι. Οι άλλες είναι καλύτερες; Ίσως φαίνεται αυτό άσχημο και ανήθικο, αλλά συνήθως έρχεται μετά από μία περίοδο αγανάκτησης που βλέπατε να κερδίζουν οι άλλοι, κάνοντας τη χαμηλοβλεπούσα και αυτό σας έφερε πλέον σε μία κατάσταση εξοργισμού. Οι καταστάσεις σίγουρα θα επιταχυνθούν αυτό το διάστημα και εκκρεμείς αισθηματικές ή επαγγελματικές σχέσεις ή θα λύσουν τα θέματα τους ή θα διαλυθούν. Δεν είναι περίοδος υποχώρησης, ούτε αναβολών, αλλά αντίθετα, περίοδος να πείτε καθαρά αυτό που θέλετε και κυρίως να το κάνετε, για να μη σας μείνει απωθημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: