Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Η Αστρολογία και η πρόβλεψη του Θανατου

Η Αστρολογία και η πρόβλεψη του Θανατου

Όποιος έχει έστω και κάποια στοιχειώδη γνώση της αστρολογίας ξέρει ότι η ώρα του θανάτου είναι πιθανόν να προβλεφθεί με αξιοσημείωτη ακρίβεια.

Στην πράξη ωστόσο θα έχει επίσης διαπιστώσει ότι η απειλή του θανάτου στο ωροσκόπιο δεν μετατρέπεται πάντα σε γεγονός. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη και η τελική κρίση δεν είναι θέμα απλά προσθαφαίρεσης κάποιων παραγόντων. Ούτε καταλήγει πάντα σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα.

Αντίθετα η υποκειμενική άποψη του αστρολόγου μπορεί να οδηγήσει σε πλειάδα πιθανών προβλέψεων. Η αστρολογία είναι άλλωστε περισσότερο τέχνη παρά επιστήμη και ο προσωπικός παράγοντας τόσο του ερωτωντος όσο και του αστρολόγου πολύ σημαντικός

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί βέβαια ότι σε κάθε ωροσκόπιο εκδηλωνονται παλίρροιες που κάνουν κάποιες περιόδους πιο πιθανό το θάνατο. Περιόδους που η ψυχή πολύ ευκολα μπορεί να περάσει το φράγμα προς το επέκεινα .

Οι χορδές αυτό το διάστημα χαλαρώνουν και αν υπάρξει ένας ξαφνικός παράγοντας στρες εύκολα αποκόβονται.

Από την άλλη πλευρά όμως ίσως παρουσιαστούν παράγοντες εξισορρόπησης. Η πίστη και η θέληση του ενδιαφερομένου ή κάποιου ατόμου από το περιβαλλον του μπορεί να κρατήσει την ψυχή στο σώμα όσο χρειάζεται για να περάσει η παλίρροια κι ο δεσμός με τη ζωή να δυναμώσει και πάλι.

Σε αυτή την περίπτωση το άτομο μπορεί να παίρνει την άδεια να επεκτείνει τη ζωή του μέχρι η επόμενη παλίρροια να επηρεάσει το ωροσκόπιο του.

Κοιτάζοντας προς τα πίσω τη ζωή ενος ατόμου ίσως εντοπίσουμε περισσότερες από μια φορές που ο Αγγελος του Θανάτου είχε περάσει έξω απ την πόρτα του. Κι επειδή το ίδιο μπορεί να ξαναγίνει δεν είναι σοφό να πιστεύουμε στη βεβαιότητα του θανάτου πριν δούμε πραγματικά την ανάσα ενός ατόμου να τον εγκαταλείπει.

Ένα είναι σίγουρο ωστόσο. Αν η ζωή βρίσκεται σε μια κρίσιμη ισορροπία η γνώση ενός αστρολόγου είναι πολύ σημαντική για τη μείωση της έντασης ή ακόμη και για να γείρει η πλάστιγγα προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Ελευθερη απόδοση απο το βιβλιο The gates of death της Dion Fortune.

2 σχόλια:

Vassilis Papadolias είπε...

Περί του σωματος η Fortune επίσης έχει τοποθετηθεί οτι η ασθένεια δεν είναι προδιαγεγραμμένη αλλά αντίθετα είναι παραβίαση του σκοπού της ψυχής. Σχεδιο της ψυχής κατα την Fortune είναι μόνο ο φυσικός θανατος . Όλα τα αλλά ασθένειες και ατυχήματα οφείλονται ειτε σε εξωτερικούς παράγοντες εισβολέων ειτε σε αμέλεια της προσωπικότητας να φροντίζει το σωμα. Συνεπώς η Fortune δε συμφωνεί οτι έχει διαλέξει η ψυχή να πονάει για λόγους εμπειρίας ουτε οτι η ασθένεια είναι μέρος του σχεδίου της ψυχής (και αρα προδιαγεγραμμένη αστρολογικά) . Αντίθετα είναι λάθος της προσωπικότητας δηλαδή του κατώτερου εαυτού μας.

Vassilis Papadolias είπε...

Ρωτούν πολλοι: Ένα δυστύχημα πχ δεν είναι προδιαγεγραμμένο; Δεν μπορεί να προβλεφθεί;

Απαντηση: Αυτό που μπορεί να θεωρηθεί οτι μπορεί να προβλεφθεί είναι αυτό που λέει η απόσυρση της ψυχής απο το σωμα σε περιόδους που η εξωτερική πίεση είναι έντονη και η ψυχή έχει κουραστεί. Αν παλι η ψυχή είναι αποφασισμένη να αντέξει μπορεί να αγωνιστεί για συνέχεια. Προσωπικά εικαζω οτι την κατασταση της ψυχής κι αν είναι διατεθειμένη να αντέξει θα μπορούσε να τη δει κανείς απ τον προοδευτικό χάρτη και να τον αντιδιαστειλει με τυχόν άσχημες διελεύσεις. Ένας με Πλούτωνα και Κρονο πανω στον ήλιο του αλλά προοδευτική Σελήνη τρίγωνο Πλούτωνα πιθανόν να θελήσει να αγωνιστεί. Ένας με τις ίδιες διελεύσεις και προοδευτική Σελήνη τετράγωνο Κρόνο ισως αποφασίσει να ενδώσει. Δεδομένου οτι ο προοδευτικός χάρτης βιώνεται ψυχολογικά όμως και δεν μπορεί να δώσει παντα ακριβή γεγονότα όπως πχ η ηλιακή επιστροφή υπάρχει παντα το περιθώριο απο ανθρωπο σε ανθρωπο να βιωθεί αλλιώς.

Οι ασθενειες μικρόβια βακτήρια κλπ οι συνθήκες ζωής στην πόλη όλα αυτά είναι ομαδικό κάρμα δεν είναι σίγουρο οτι θα τα δεις σε ατομικό γενέθλιο χάρτη. Σε ενα τροχαίο οκ μπορεί να το δεις στο χάρτη. Σε ενα αεροπλάνο που πέφτει όμως δύσκολα και οι 200 θα βρεις να έχουν κακές διελεύσεις στο χάρτη τους. Εδώ έχουμε και περιπτώσεις ομαδικού κάρμα.