Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Παρακολουθούμε...

τις ενδιαφέρουσες πορείες των κυρίων Πανόπουλου και Γαζή στο περιοδικό Jupiter. Ο Κος Πανόπουλος χρησιμοποιώντας καθαρό λόγο και το βήμα του περιοδικού διαμορφώνει σιγά σιγά άποψη και πλαίσιο σε κάτι που μπορεί να εξελιχθεί σαν η δική του εκδοχή της αστρολογίας στην Ελλάδα.

Ο δε κος Γαζής δείχνει ακόμα να δοκιμάζει το σημείο της παρέμβασης του στο περιοδικό. Ξεκίνησε με ένα ενδιαφέρον αστρολογικό παιχνίδι, προχώρησε στην πολιτική αστρολογία και στο τελευταίο τεύχος ξεκινάει μία σειρά άρθρων εισαγωγής στην αστρολογία - σε σελίδες χρωματιστές που - αν και δεν μπορούν να μη μου ξυπνήσουν μνήμες από άλλα περιοδικά - δείχνουν ενδιαφέρουσες, ξεκαθαρισμένες όσον αφορά τα σημεία που θέλει να θίξει και ουσιαστικές. Μόνο ίσως σημείο κάποιας ενόχλησης η χρήση λέξεων όπως το "σόι", που ακόμη και στα πλαίσια της εκλαίκευσης που όλοι ως ένα σημείο επιδιώκουμε ακούγεται κάπως.

Και μερικές λεπτομέρειες που αφορούν το περιοδικό: Στη σελίδα 14 μάλλον εκ παραδρομής γίνεται αναφορά στο μυστηριώδη Ζυγό αντί για Σκορπιό και στη σελίδα 91 τα ζώδια Α είναι μάλλον τα ζώδια του νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: