Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Πλούτωνας στον Αιγόκερω

Διαβάζω στο blog του Κου Κορωνάκη http://ouranitsa.blogspot.com/ την αναφορά στον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τη σύνδεση με την παγκόσμια οικονομία και μου έρχεται στο νου το σχήμα Ποσειδώνα / Πλούτωνα που έχουμε δει να παρατηρείται τις τελευταίες δεκαετίες.

Ποσειδώνας στο Σκορπιό τη δεκαετία του '60 και η μόδα της σεξουαλικής επανάστασης απλώνεται παντού. Πλούτωνας στο Σκορπιό τη δεκαετία του '80 και το AIDS απαντά σαν "τιμωρία" στο συλλογικό ασυνείδητο.

Ποσειδώνας στον Τοξότη και τη δεκαετία του '70 ο κόσμος αρχίζει μεταξύ άλλων να ασχολείται με την υγιεινή διατροφή, την αθλητική ζωή και τον τρόπο ζωής του. Πλούτωνας στον Τοξότη κι ο αθλητισμός γίνεται προσοδοφόρο επάγγελμα αλλά πλήττεται κι από το ντόπινγκ.

Ποσειδώνας στον Αιγόκερω και όλοι μαθαίνουν τι είναι το χρηματιστήριο (αλλά και το μόντελινγκ). Πλούτωνας στον Αιγόκερω κι ήδη από την πρώτη χρονιά βλέπουμε την αποκαθήλωση του γιάπικου μοντέλου.

Ποσειδώνας και Πλούτωνας σε μία εναλλαγή συλλογικής μύησης / ύβρεως και τιμωρίας. Μακριά η περίοδος που ο Πλούτωνας θα "τιμωρήσει" το μοντέλο ζωής μας. Και δυστυχώς μάλλον λίγοι από μας ήταν προετοιμασμένοι γι' αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: