Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Ο Κρόνος και οι Νοητικές Πλάνες

Από τις πιο δύσκολες πλάνες να εξηγηθεί και να βιωθεί είναι η νοητική πλάνη. Στη σειρά των πέπλων που πέφτουν άλλωστε είναι τελευταία μετά την αντίληψη της ύλης και των συναισθημάτων. Η νοητική πλάνη που σχετίζεται συχνά με αυτό που ονομάζουμε Φύλακα στο Κατώφλι είναι αυτή που αστρολογικά σχετίζεται με τον Κρόνο. Οι περισσότεροι λένε ότι η πλάνη σχετίζεται με τη Maya, αλλά δυστυχώς δεν ξέρουν τι ακριβώς λένε. Ερμηνεύουν τη Maya μάλλον σεληνιακά σαν κάτι θολό που ξεγελάει. Αυτή είναι η μία ερμηνεία της Maya όμως. Η άλλη είναι η όψη του Κρόνου. Αυτή που στην πράξη τη βλέπουμε σε όσους έχουν την υπερβολική σιγουριά ότι έχουν δίκιο.
Το δίκιο και το ποιος φταίει είναι από τις χειρότερες πλάνες για την αναζήτηση της αλήθειας. Το βλέπουμε συχνά σε χωρισμούς ζευγαριών. Ψάχνοντας να βρουν και οι δύο ποιος φταίει καταστρέφεται η σχέση. Το βλέπουμε στις διακρατικές σχέσεις, όταν η Γερμανία προσπαθώντας να τους κάνει όλους να κάνουν "το σωστό" καταστρέφει τον κόσμο. Στο management υπάρχει μία έκφραση " ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο " που ταιριάζει απόλυτα σε αυτή τη σχέση.
Η αυτοπαγίδευση στο δίκιο, η αίσθηση ότι "έχω δίκιο και πρέπει να μου το αναγνωρίσουν" είναι από τις πιο δύσκολες πλάνες και είναι ιδιαίτερα έντονη σε όσους επηρεάζονται ιδιαίτερα από τον Κρόνο. Αυτοί, πάντα υπεύθυνοι στη ζωή τους και αποτελεσματικοί, πέφτουν οι ίδιοι στην παγίδα της "δικαιοσύνης" και συχνά χάνουν το δάσος μπροστά από το δέντρο. Είναι από τις χειρότερες πλάνες και τις πιο δύσκολες το να καταλάβεις ότι δεν έχει σημασία ποιος φταίει. Δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο. Σημασία έχει ότι η ζωη προχωράει. Και τίποτα άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: