Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Θεσ/νίκη - 7 Ιουνίου - Ημερίδα "Αστρολογία και Αυτογνωσία" - Εισηγήτρια Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με έμφαση στην Αρχαιολογία. Έκανε μεταπτυχιακό Αρχαίας Ιστορίας στο «The Ohio State University», στο Columbus, Οχάιο των ΗΠΑ κι ασχολήθηκε με το ρόλο του διπλωμάτη στην ύστερη αρχαιότητα. Δίδαξε σε προπτυχιακούς κύκλους μαθήματα Ιστορίας του Δυτικού πολιτισμού. Απασχολήθηκε στο Κέντρο Επιγραφικών και Παλαιογραφικών Σπουδών του πανεπιστημίου στη συλλογή και καταλογογράφηση λημμάτων επιγραφικής βιβλιογραφίας. Άρχισε να ασχολείται με τη μελέτη της αστρολογίας με σκοπό να παρουσιάσει με ολοκληρωμένο και συστηματικό τρόπο την ιστορία και την πορεία της τέχνης της αστρολογίας στον αρχαίο κόσμο. Τα πρώτα βήματα αυτής της προσπάθειας μπορεί να διαβάσει κανείς στο προσωπικό blog, «Αρχαιογνωσία στο Φως των Άστρων»: http://arxaiognosiafos.blogspot.gr/

Εισήγηση
Μέσα από τον Ήλιο: ένα κοσμικό ταξίδι σε τρεις πράξεις.

Η αρχαία Ελληνική τραγωδία περιγράφει το ταξίδι ενός ήρωα προς την αυτογνωσία μέσα από την αφήγηση μίας δομημένης ιστορίας με αρχή, μέση και τέλος. Αντίστοιχα, ένας γενέθλιος αστρολογικός χάρτης αποτυπώνει τον τρόπο που θα βιώσει κάποιος το δικό αυτογνωσιακό ταξίδι εκφρασμένο στο πρόσωπο του Ήλιου. Στην ομιλία μου, με αφετηρία το αφηγηματικό μοτίβο της τριμερούς ιστορίας (three-act story) όπως αυτό ορίζεται στην Ποιητική του Αριστοτέλη θα αναλύσω τον τρόπο που τόσο ο τραγικός ήρωας Οιδίποδας, όσο και εμείς μέσα από το προσωπικό μας ωροσκόπιο ακολουθούμε την ίδια δομή δράσης και διαχείρισης της καθημερινής μας ζωής. Ο Ήλιος, είτε εκφράζεται μέσα από τη δράση του τραγικού ήρωα, είτε μέσα από την προσωπική μας δράση συνδέεται με τη προσπάθεια του ανθρώπου να γνωρίσει την ταυτότητά του, αλλά και να τη διαχειριστεί μόλις την ανακαλύψει.  Και στις δύο περιπτώσεις, σε ένα βαθύτερο επίπεδο ο άνθρωπος είτε σαν θεατής μίας παράστασης, είτε σαν επισκέπτης σε έναν αστρολόγο αναζητά να γνωρίσει τον εαυτό του. Με αυτόν τον τρόπο θα δούμε πώς ο θεατρικός ρόλος του ηλιακού ήρωα καταφέρνει να μας διδάξει τον τρόπο που μπορούμε και εμείς να βιώσουμε το ηλιακό μας ταξίδι, και πώς η Αστρολογία μπορεί έχει ουσιαστική συμβουλευτική επίδραση, ώστε να εκφράσουμε και να βιώσουμε συνειδητά αυτό το ρόλο.

Η εκδήλωση

 Την Κυριακή στις 7 Ιουνίου στις 12:00 σας προσκαλούμε στην ημερίδα "Αστρολογία και Αυτογνωσία - Η Αστρολογία ως δρόμος για την κατανόηση του φυσικού και ψυχολογικού εαυτού".

Στην ημερίδα εισηγούνται:

- Ευαγγελία Αθανασοπούλου - αστρολόγος, εναλλακτική θεραπεύτρια
- Χρήστος Άρχος - ψυχολόγος, αστρολόγος
- Άθαν Ζέρβας - αστρολόγος, αριθμολόγος
- Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου - αρχαιολόγος, ερευνήτρια αστρολογίας
- Βασίλης Παπαδολιάς - αστρολόγος, ερευνητής εσωτερικής αστρολογίας
- Βαγγέλης Πετρίτσης - ψυχολόγος, αστρολόγος
- Φωτεινή Χριστοδούλου - παραδοσιακή αστρολόγος

Η ημερίδα θα γίνει στο ξενοδοχείο Holiday Inn, Μοναστηριού 8 στη Θεσσαλονίκη.

Οργάνωση, Πληροφορίες:
- Βασίλης Παπαδολιάς, 6945.807566, vpapadolias@gmail.com
- Ευαγγελία Αθανασοπούλου, 6978.300060, eueuta@gmail.com
Γενική Είσοδος στην εκδήλωση: 6 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: