Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Παθητικός κι Ενεργητικός Ωροσκόπος...

Σε σχεση με το Διαλογισμο που λεγαμε τις προαλλες αξιζει να ψαξετε τι ελεγε ο Παρακελσος για την ιδιοτητα των ανθρωπων με παθητικο ωροσκοπο, να εισπραττουν στην ουσια πληθος εντυπωσεων απεξω και να τ αποθηκευουν ως αποθεμα ιδεων κ ιδεομορφων. Ειναι στην ουσια τα ατομα που εχουμε μαθει να λεμε οτι εχουν πλουσια φαντασια, αλλα στην πραγματικοτητα αυτο που εχουν ειναι ενας ανοικτος σε εντυπωσεις ωροσκοπος.

Ο παθητικός ή ο ενεργητικός δεν προσδιορίζεται από το πόση δράση έχει. Ο ενεργητικός ωροσκόπος συνήθως είναι αυτός που ΔΕΝ έχει πλούσια φαντασία, για να καταλάβεις, αλλά είναι επικεντρωμένος στο ένα και μόνο πράγμα που έχει να κάνει. Το θετικό όμως είναι ότι δεν αποσπάται καθόλου από εξωτερικά ερεθίσματα. Αντίθετα ο "παθητικός" δέχεται υπερ-πληθώρα εντυπώσεων και σπαταλά όλη του την ενέργεια να διαχειριστεί τα Εισερχόμενα. Αποτέλεσμα, συνήθως δεν πράττει τόσο, όσο επιθυμεί... είναι αυτό που λέμε "θα ήθελα να.... αλλά με εμποδίζει εκείνο..."

Δε λέμε συχνά ότι για να συγκεντρωθούμε πρέπει να απομονωθούμε, να κλείσουμε τη μουσική, τους θορύβους, τις εντυπώσεις; Για να συγκεντρωθείς, πρέπει να κλείσεις το κανάλι εισερχομένων. Όσο είναι ανοικτό, δεν μπορείς να δράσεις, γιατί αποσπάσαι.

(περισσότερα και στο βιβλίο του Martin Shulmann, Ωροσκόπος, η πύλη της συνείδησης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: