Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Άλλο η εσωτερική φιλοσοφία κι άλλο ο αποκρυφισμός...

Καλο ειναι επισης να ξερουμε οτι αλλο η εσωτερικη φιλοσοφια κι αλλο ο αποκρυφισμος. Αν κ το δευτερο προαπαιτει το πρωτο, η εσωτερικη φιλοσοφια εχει πρωτιστο στοχο να νοηματοδοτησει τον κοσμο, ενω ο αποκρυφισμος να τον αλλαξει. Ειναι μια βασικη διαφορα, γιατι στην 1η περιπτωση στην ουσια αποδεχομαστε την ελλειψη γνωσης μας, ενω στη 2η ξεκιναμε απο την Αφετηρια της Πτωσης,οτι ο κοσμος δεν ειναι καλος κ πρεπει ν αλλαξει
 
Και γι αυτους που με ρωτουν τι εννοω για τον Αποκρυφισμο λεω οτι αποτελει το αναθεωρητικο κομματι, που δεν αποδεχεται οτι ο ανθρωπος καλως εχει ως εχει κι οτι για την εξελιξη του ¨εχουν γνωσιν οι φυλακες¨ παρα θεωρει οτι ο ανθρωπος εχει δυναμεις ανεκμεταλλευτες που κακως δεν εχει αναπτυξει. Υπ αυτη την εννοια ο Αποκρυφισμος σχετιζεται κ με τη λεγομενη Εωσφορικη πλευρα μας η τη Βουλητικη πλευρα του Τροχου της Ζωης.

Το προβλημα φυσικα εδω ειναι απο ποιο πεδιο ξεκινα η Βουλητικη πλευρα κι αν καταληγει τελικα ως κοινος εγωισμος. Εκει ειναι το προβλημα του Αποκρυφισμου που καταληγει τελικα να υπηρετει τη σκοτεινη πλευρα μας.

Και βεβαια μια αλλη παγιδα, ειναι η σταση ”αφου μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ανωτερες δυναμεις, γιατι οχι;¨ που συνανταμε συχνα στους απικρυφιστικους κυκλους και σχετιζεται και με την εννοια του να μας βαζουν σε ¨ Πειρασμο¨ αλλα κ με το αρχετυπο της Πορνης που ειδαμε στα Ιερα Συμβολαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: