Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η Εσωτερική Φιλοσοφία και τα Trend του 21ου αιώνα.

Αυτο που μου κανει εντυπωση αυτη την εποχη ειναι η πλειαδα κοσμογονικων θεωριων που μας μπλεκουν με εξωγηινους κ γενετικες μεταλλαξεις. Η απορια μου ειναι: Ειναι τυχαιο που ολες αυτες οι θεωριες εμφανιστηκαν μονο τα τελευταια χρονια που αναπτυχθηκε η γενετικη κ τα διαστημικα ταξιδια; Η μηπως προκειται για αλλη μια περιπτωση ανθρωπομορφισμου, που ο ανθρωπος ξαναγραφει την ιστορια του με βαση τις τρεχουσες τεχνολογιες;
 
Και το λεω αυτο γιατι κι η Εσωτερικη Φιλοσοφια παρομοια χτιστηκε. Τηλεπαθεια, μεντιουμισμος, μαζικη επιδραση, προπαγανδα, επιστημη των εν-τυπωσεων, ονειρα, ασυνειδητο, ολα ξεκινησαν κατα βαθος απο τις ανακαλυψεις του Μεσμερ για τον υπνωτισμο. Ετσι το trend του 19ου αιωνα ηταν να ασχολεισαι με τον επηρεασμο του μυαλου συνδυασμο με τη θεωρια του Ηλεκτρομαγνητισμου του Maxwell και να αναγεις τα παντα σε πεδια.
 
Η Αστρολογια δεν εμεινε ανεπηρεαστη απ αυτα βεβαια. Το 19ο αιωνα η επιδραση της σχετιστηκε με το Αστρικο Πεδιο, τον 20ο με την Ψυχολογια καο τον 21ο με την Κβαντομηχανικη και τη Γενετικη. Υπαρχει δηλαδη μια ταση σε ολους μας να προσπαθουμε να αγκιστρωσουμε τη Μεταφυσικη καπως στην Επιστημη. Οσο κι αν δεν το παραδεχομαστε.
 
Το θεμα ειναι παντως οτι αν θελουμε να ειμαστε αληθινα πυθαγορειοι, θα πρεπει να βλεπουμε τη Φιλοσοφια, τη Μεταφυσικη κ την Ιστορια παντα μεσα στο πολιτιστικο κ τεχνολογικο περιβαλλον που τα γεννα. Πιο συχνο ειναι φαινεται να ξανα-γεννα ο ανθρωπος τους Θεους του καθ΄ εικονα κ δικη του καθ ομοιωση παρα το αντιστροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: