Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Ποιος κρύβεται πίσω από ονόματα και ταυτότητες;

Ένα μικρό χωριό έχει γίνει η αστρολογική κοινότητα στην Ελλάδα και σε μία συζήτηση με ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα από μας πρόσωπα και πράγματα μπορεί κανείς να μάθει πολλά για την ταυτότητα αστρολόγων και συγγραφέων. Ψευδώνυμα, παραλλαγμένα ονόματα και ταυτότητες καταλήγουν τελικά στην εξής μία προσωπικότητα που προσπαθεί να στηρίξει μία δουλειά που ξεκινάει ατομικά.

Να είσαι πάντα υποψιασμένος αγαπητέ αναγνώστη. Το ψευδώνυμο ή το όνομα που διαβάζεις σε ένα περιοδικό ή ένα site δεν κρύβει πάντα κάποιο διαφορετικό πρόσωπο. Αλλά ίσως κρύβει το ίδιο το άρθρο του οποίου διάβασες στην προηγούμενη σελίδα ή μίλησες πριν από πέντε λεπτά.

Καλή αντάμωση...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη, ευχαριστουμε για την επισημανση, αλλα θα ηθελα να σχολιασω κατι.
Αν η δουλεια που θελει να στηριξει καποιος ειναι ατομικη, αλλα με κοινο ενδιαφερον, δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα σχετικα με την αποκρυψη της πραγματικης του ταυτοτητας. Τουλαχιστον στην αρχη. Σε διαφορετικη περιπτωση μπορει ο αναγνωστης να εστιασει στο ονομα του ατομου και οχι στο εργο και στο σκοπο που ειναι πισω απο αυτο. Tα ονοματα παρεξηγουνται,τα εργα παραβλεπονται και κυριαρχει στασιμοτητα.
Undine

Ανώνυμος είπε...

Τα ψευδώνυμα πάντα "παίζαν". Το θέμα είναι για ποιον λόγο τα χρησιμοποιείς...

Ανώνυμος είπε...

Το μοναδικό forum που επιβάλλει επωνυμία είναι το forum του Γιάννη του Φουράκη.Οι λόγοι που το έκανε αυτό αναλύονται στην Δημοθοινία του.

Vassilis Papadolias είπε...

Καλημέρα σε όλους από την Τήνο κι ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας. Επειδή μάλλον παρεξηγήθηκα η ανάρτηση δεν αφορά την απλή χρήση ψευδωνύμου αλλά την πολλαπλή χρήση του. Την εμφάνιση δηλαδή ενός προσώπου με πολλαπλές ταυτότητες.

Να' στε καλά και καλή συνέχεια..