Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Παράπονα...

Δεχτήκαμε παράπονα από φίλους του blog για την ευνοϊκή αναφορά στην επικοινωνιακή αμεσότητα της Κα Πατέρα. Και πιο συγκεκριμένα το παράπονο αφορούσε τη γνησιότητα του περιεχομένου του άρθρου που επαινέσαμε.

Σίγουρα σαν αστρο-δημοσιογράφοι έχουμε χρέος να εξετάζουμε πρώτα τη γνησιότητα κάθε αρθρογράφησης - καταχώρησης πριν προβούμε σε επαινετικά ή επικριτικά σχόλια. Ωστόσο πρακτικά είναι αδύνατο να εξετάσει κανείς τις χιλιάδες ιστοσελίδες αστρολογίας σε διάφορες γλώσσες και να δει από πού έχει ξεσηκώσει κανείς αναφορές. Έτσι αναγκαζόμαστε - με επίγνωση του ότι μπορεί να κάνουμε λάθος - να θεωρούμε καθένα από μας αθώο μέχρι αποδείξεως του εναντίον.

Αποδείξεως που μπορείτε να μας προμηθεύσετε κι εσείς επώνυμα ή ανώνυμα (η επιβεβαίωση θα γίνει από μας) για να μπορούμε να είμαστε κι εμείς πιο δίκαιοι και αντικειμενικοί.

Γιατί μην ξεχνάτε ότι τα blog στηρίζονται και από τους αναγνώστες τους...

Καλό σας βράδυ...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κακά τα ψέματα.
Ακόμη και όταν δε μπορούμε ή βαριόμαστε να τις αποδείξουμε, οι αντιγραφές υπήρχαν και υπάρχουν σε όλα τα αστρολογικά έντυπα.
Και σχεδόν είναι όλη η ύλη τους έτσι.
Έχουμε δει ακόμη και προβλέψεις παρμένες από ξένα περιοδικά προηγουμένων όμως ετών.
Και είναι και κακές αντιγραφές.
Ακόμη και στο μάτι ενός άσχετου με την αστρολογία αναγνώστη, είναι εμφανές που υπάρχει προσωπικός μόχθος και που όχι.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ εξαίρεση σε όλα αυτά είναι το "ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΣ" και κανένα άλλο. Εκεί όλα τα άρθρα φαίνεται πως είναι φτιαγμένα από αυτούς που τα υπογράφουν και δεν αντιγράφουν (ούτε καν μιμούνται) οποιονδήποτε.
Και η διαφορά φαίνεται.

Vassilis Papadolias είπε...

Καλή η διαφήμιση σας παιδιά, και καθώς όλοι λίγο πολύ είμαστε ένα μικρό χωριό σας δίνω και τη σχετική ανοχή. Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλοι πρωτότυποι. Κι είναι καλό να τους αναδεικνύουμε όπου κι αν βρίσκονται.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά δεν έχω ανάγκη να διαφημίσω τον οποιοδήποτε.
Και ούτε φαντάζομαι να υπάρχει σε τέτοιου είδους χώρους στο ίντερνετ τόσο μεγάλη αναγνωσιμότητα, ώστε να αποτελεί διαφήμιση. Άλλωστε αυτό δεν αποτελεί και μοναδικό κριτήριο για την αξία των χώρων αυτών.
Καταλαβαίνω επίσης την ανοχή που επιβάλει η πολιτική των δημοσίων σχέσεων των εμπλεκόμενων στο χώρο, η οποία αναγκάζει πολλούς να κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο ποιοτικό και το μη ποιοτικό.
Εγώ όμως ως απλός αναγνώστης μπορώ να έχω όποια άποψη θέλω.
Αυτό κάποιος μπορεί να το πει διαφήμιση και κάποιος άλλος ελευθερία άποψης.
Πάντως αν υπάρχουν άλλα πρωτότυπα έντυπα καλό είναι να μας τα αναφέρεις για να τα αγοράσουμε άμεσα. Εγώ πάντως δεν έχω δει κάποιο μέχρι τώρα. Ευχαρίστως όμως θα το ανέφερα αν το είχα συναντήσει. Ακόμη και στο εξωτερικό, ελάχιστα υπάρχουν που να αξίζουν πραγματικά, αν κι εκεί τουλάχιστον συναντά κανείς αρκετή έρευνα ανεξαρτήτως επιπέδου.

Vassilis Papadolias είπε...

Η θέση ενός ιδιοκτήτη blog που ισχυρίζεται ότι θέλει να κάνει αστρο- δημοσιογραφία δεν μπορεί παρά να είναι αποστασιοποιημένη, όταν ένας - αναγνώστης έστω - ισχυρίζεται κάτι "απόλυτο" όπως το ότι το Αστρόπολις είναι το μόνο original έντυπο. Οι απόλυτες θέσεις γενικώς δεν μπορούν να γίνονται δεκτές για λόγους αρχής και αυτό το έχω δείξει και σε άλλα σχόλια όπως αυτό του εκδότη του Ζωή και Ζώδια.

Επί της ουσίας ούτε το Αστρόπολις είναι τελείως original, θα μου επιτρέψετε. Οι συμφωνίες για αναδημοσιεύσεις αποσπασμάτων της Ντάκου ή οι προβλέψεις της Κας Πέτα δεν είναι και το πιο original στην έντυπη αστρολογία. Το Αστρόπολις έχει κάνει το βήμα του με πολλά πρωτότυπα concept αλλά δεν το έχει ολοκληρώσει ακόμα. Είναι ακόμη μετέωρο.

Να επισημάνω πάντως ότι αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Καθένας έχει τη δική του, δημοκρατία έχουμε και γι' αυτό δημοσιεύω και όλες τις απόψεις για να κρίνει ο αναγνώστης.

Καλό σας Σαββατοκύριακο...