Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Μας φόβισε...

Η αναφορά στη Μετερνσάρκωση στο Editorial του ένθετου Αστρολόγος και Γυναίκα. Όταν οι εσωτερικές διδασκαλίες γίνονται editorial, πρέπει να προβληματιστούμε. Αν και προσωπικά έχω στάση συμπάθειας στους δεσμούς της Αστρολογίας με τον Εσωτερισμό, φοβάμαι ιδιαίτερα όταν βλέπω ένα δόγμα καθαρά θρησκευτικό να "εντυπώνεται" τελείως μηχανικά μέσα από ένα έντυπο καθημερινής αστρολογίας εν μέσω καλλυντικών και προγραμμάτων ελέγχου βάρους. Ο ενστερνισμός δογμάτων πρέπει να γίνεται συνειδητά και με ελεύθερη απόφαση κι όχι αυτονόητα σα την πρωινή διαφήμιση της Vichy.

Ο αμύητος αναγνώστης δεν είναι σίγουρο ότι θα καταλάβει σωστά το "Όλοι οι άνθρωποι δε γεννιούνται ίσοι." Κι η νοικοκυρά που ζει στην απελπισία και την ανία της ζωής της δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εκτιμήσει ιδιαίτερα το "Σήμερα θερίζεις τους καρπούς που έσπειρες στη διάρκεια αυτών των πολλών προηγούμενων ζωών".

Καλό είναι να διδάσκουμε αστρολογία για το σήμερα. Κι αν θέλουμε να περνάμε τις ιδέες μας και τα πιστεύω μας να μην το κάνουμε στην αφέλεια και την αποχαύνωση του κομμωτηρίου που η νοικοκυρά - αναγνώστης διαβάζει τις προβλέψεις.

Με κάθε εκτίμηση,

Βασίλης Παπαδολιάς

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα μαζι σου Βασιλη κ αν κ δε διαβασα το αρθρο στον Αστρολογο, καταλαβαινω πολυ καλα τι θες να πεις...
Ωραιο το blog σου καλη επιτυχια

Μαρια (skorpion) :-)

Ανώνυμος είπε...

Καλά, και εσύ νόμισες ότι το έγραψε η Πατέρα....
Δ. Μ.