Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Μαθαίνοντας αστρολογία μέσα από τα περιοδικά...

Συνηθισμένο φαινόμενο στα περισσότερα περιοδικά που κυκλοφορούν η αστρολογική ανάλυση προσωπικοτήτων και διασήμων προσώπων. Τις περισσότερες φορές βέβαια είναι επιφανειακή, βρίσκουμε όμως ευτυχώς και αναλύσεις που έχουν βάθος και σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι μαθαίνεις αστρολογία. Μερικές τέτοιες αναλύσεις είδαμε με ευχαρίστηση στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Jupiter. Σταχυολογούμε μερικές κατά τη γνώμη μας επιτυχημένες ερμηνείες αλλά και κάποια επιλεκτικά σχόλια.

"Ένα άτομο με γεμάτο τον οίκο αυτό (στμ. το 12ο) είναι συντονισμένο με τις συλλογικές ανάγκες και απαιτήσεις"

"Ένας Άρης στο Λέοντα διψά για την προσοχή, το παιχνίδι και την επιβεβαίωση του πατέρα"

¨ενώ ο πατέρας του ... έφυγε από το σπίτι του ... την εποχή που ο διελαύνων Κρόνος ήταν απέναντι από τον Ήλιο του"

"ό,τι ακουμπά ο Ποσειδώνας το ωθεί σε θυσία"

¨σίγουρα κάποιες στιγμές θα της δημιουργήθηκαν συναισθήματα απόγνωσης (Πλούτωνας) ή ακόμη και υστερίας (Ουρανός)"

"στα ωροσκόπια ανθρώπων που βασανίζονται από κατάθλιψη η πιο συχνή ένδειξη είναι μία "χτυπημένη" Σελήνη συνήθως από Κρόνο και Πλούτωνα"

"Ορισμένες φορές στη ζωή μας περνάμε από περιόδους βαθιάς εσωτερικής κάθαρσης όπως στην περίπτωση της διέλευσης του Πλούτωνα ή του Κρόνου από το 12ο οίκο"

"Και μία Ποσειδώνια περίοδος μπορεί να φέρει κατάθλιψη, περισσότερο με μορφή απογοήτευσης, όταν κάποιο όνειρο μας γκρεμίζεται"

"Ως Καρκίνος με ωροσκόπο Καρκίνο ... αντιμετωπίζει έντονα στη ζωή του το ζήτημα της τροφής.... μέσα από τη Σελήνη στο Λέοντα .... μέσα από το show, τη δημιουργικότητα και τη διασημότητα, ίσως παίρνει ... την προσοχή που είναι και ένα είδος τροφής"

"Η αντίθεση Σελήνης - Κρόνου δείχνει δείχνει μία μητέρα ... συναισθηματικά στεγνή"

"Πολλές φορές τα άτομα με δύσκολη γωνία Σελήνης - Κρόνου ... δεν θήλασαν καθόλου στην παιδική ηλικία ή θήλασαν ελάχιστα. Έτσι έμεινε μία αίσθηση συναισθηματικής "πείνας""

"Η σύνοδος Ήλιου Πλούτωνα υποδηλώνει μία ισχυρότατη πατρική παρουσία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή και τις επιλογές του ατόμου - με αυτή τη γωνία ο πατέρας προσπαθεί να χειραγωγήσει ... το παιδί και να το ωθήσει στις κατευθύνσεις που θέλει εκείνος"

"Συχνά οι άνθρωποι με δυνατές γωνίες Ήλιου - Πλούτωνα ... δεν καταφέρνουν να αποκολληθούν ποτέ από τις πατρικές επιρροές"

"οι άνθρωποι με Ήλιο - Πλούτωνα δε σταματούν ποτέ να "βράζουν" εσωτερικά"

"οι άνθρωποι με δυνατές γωνίες Ήλιου - Πλούτωνα φοβούνται να κάνουν παιδιά γιατί γνωρίζουν ότι ένα παιδί θα ενεργοποιήσει μέσα τους συναισθήματα ανασφάλειας"

"οι Πλουτώνιοι άνθρωποι σπάνια εμπιστεύονται τη θεία πρόνοια ... και προσπαθούν να κοντρολάρουν τις καταστάσεις"

"συνήθως αποδεικνύεται ότι αυτές οι φοβίες είναι ψεύτικες καθώς οι Πλουτώνιοι άνθρωποι έχουν τις μεγαλύτερες αντοχές"

"Είναι μία κλασσική έκφανση του Ήλιου-Κρόνου: Το άτομο αναγκάστηκε να μεγαλώσει γρήγορα και να αναλάβει ευθύνες από νωρίς"

"Τα παιδιά με σημαντικές γωνίες Σελήνης - Πλούτωνα συχνά είναι πολύ ανοιχτά στον πόνο και τη δυστυχία της μάνας"


ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ

να επισημάνουμε και μία διαφωνία μας...

"Ήλιος και Άρης είναι και οι δύο πλανήτες που δείχνουν τον πατέρα και γενικά το αρσενικό πρότυπο στο ωροσκόπιο"

για το αρσενικό πρότυπο συμφωνούμε, αλλά για τον πατέρα ίσως όχι...

2 σχόλια:

Elena είπε...

O Arhs 8a mas deiksei to pws o pateras mas en8arrune na vgoume pros th zwh, na diekdikhsoume auta pou 8eloume kai na autonomh8oume. To vasiko patriko protupo einai o Hlios omws...

xairomai pou sou arese to ar8ro mou.

Elena Menegou

Vassilis Papadolias είπε...

Σ' ευχαριστώ για την παρουσία σου, Έλενα. Αν και δε σε ξέρω προσωπικά, η εντύπωση που μου έκανε το προφίλ σου και τα blog που έχεις στο internet ήταν πολύ θετική. Καλή επιτυχία και στην αρθρογραφία σου.